Toon alles (4)

3 oktober: Gratis masterclass filantropie

15 september 2017, 09:30
3 oktober: Gratis masterclass filantropie
3 oktober: Gratis masterclass filantropie
Is filantropie vandaag hetzelfde als gisteren en hoe ziet filantropie er over twintig jaar uit? De samenleving verandert en daarmee de rol van filantropie. Daarover gaat de gratis masterclass van de VU op 3 oktober aanstaande, geleid door prof. dr. René Bekkers en prof. dr. Theo Schuyt.
 
De masterclass biedt op een laagdrempelige manier een overzicht van de actuele onderwerpen en wetenschappelijke inzichten op het gebied van de filantropie: een snelkookpan van onderwerpen die relevant en uitdagend zijn binnen de filantropische sector. Prof. dr. René Bekkers en prof. dr. Theo Schuyt, verbonden aan het Centrum voor Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam, nemen u mee langs de uitdagingen waar u als (toekomstig) professional binnen de filantropische sector mee te maken heeft. Zij gaan onder andere in op:
- Trends in geefgedrag

- Integriteit binnen goede doelen

- Bezuinigingen

- Professionalisering

- Nederland in internationaal perspectief
- Nieuwe vormen van filantropie (venture philanthropy, crowdfunding)
- Nalatenschappen in de gouden eeuw van de filantropie

- Maatschappelijke betekenis van filantropie
Daarnaast besteden ze aandacht aan de meerwaarde van wetenschappelijk onderzoek naar filantropie.
 
Leergang filantropie
De thema's en wetenschappelijke inzichten die aan bod komen tijdens de masterclass zijn ontleend aan de leergang Filantropie, die in januari 2018 weer start aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De masterclass biedt u een inkijk in deze opleiding. Het doel van de opleiding is om uw kennis ten aanzien van filantropie te verdiepen en te verbreden, zodat u in staat bent kritisch te reflecteren op het handelen binnen uw werkterrein.
 
Info
Masterclass Filantropie
3 oktober 2017 van 19.00 tot 21.00 uur
Vrije Universiteit Amsterdam
Aanmelden via E vass.fsw@vu.nl
T 020 598 7497
W www.fsw.vu.nl/mcfilantropie 
 
gerelateerde items