Toon alles (3)
Edwin Venema

Van Eijck benoemd tot ‘kwartiermaker filantropie’

28 januari 2015, 04:00
Van Eijck benoemd tot ‘kwartiermaker filantropie’
Van Eijck benoemd tot ‘kwartiermaker filantropie’
SBF-voorzitter en oud-staatssecretaris Steven van Eijck gaat op verzoek van het kabinet aan de slag als ‘kwartiermaker filantropie’. Van Eijck moet onderzoeken welke infrastructuur nodig is om de samenwerking tussen filantropen, ondernemers en overheid optimaal te laten verlopen.

De kabinetsopdracht aan Van Eijck werd dinsdag bekendgemaakt door Fred Teeven, staatssecretaris van V&J, het departement dat de contacten tussen overheid en filantropiesector coördineert.
Teeven gaf aan dat de opdracht mede een uitvloeisel is van de zogenoemde Catshuissessies, die mede door Van Eijck vorig jaar zijn gestart: tijdens deze sessies worden de premier en andere kabinetsleden geïnformeerd over private middelen voor het publieke belang en over vermogensfondsen en de bijzondere positie van vermogensfondsen met nog in leven zijnde donoren.

Ideale man voor de klus
Teeven sprak het vertrouwen uit in Van Eijck, die hij als de ideale man voor deze klus bestempelde. Teeven: ‘Van Eijck is als geen ander geëquipeerd om te onderzoeken welke infrastructuur er moet komen voor deze vorm van publiek-private samenwerking. Ik heb alle vertrouwen in zijn bevindingen. En’, zo voegde de staatssecretaris eraan toe, ‘het zou me ook niets verbazen als Van Eijck binnenkort ook al met heel concrete voorstellen voor een samenwerkingsverband komt.’
gerelateerde items