VU en FM werken samen in Expertmeeting Onderwijs

4 oktober 2006

FM, Tijdschrift voor bestuurders van €5,2 miljard geefgeld en de Werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseren samen een Expert-meeting voor bestuurders in de onderwijssector op 11 oktober. In deze meeting worden vertegenwoordigers van diverse onderwijskoepels bijgepraat over private middelen als aanvulling op de reguliere financieringsbronnen.


Binnen de Nederlandse onderwijswereld is een steeds prominentere rol weggelegd voor filantropie of wat ook wel de ‘vierde geldstroom' genoemd wordt. Toch heerst bij veel betrokkenen nog scepsis en is niet iedereen op de hoogte van de mogelijkheden en kansen die het aantrekken en inzetten van privaat geld biedt. Op 11 oktober organiseert FM samen met de Werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit daarom de Expert-meeting ‘Private middelen voor het onderwijs.'



Het programma omvat inleidingen van prof. Theo Schuyt over het programma "Geven voor weten"; van dr. May-May Meijer over noodzaak en nut van marketing in het onderwijs. Verder zijn er bijdragen van 8, fondsenwerver van de Universiteit Leiden en van 5, hoofdredacteur van FM.



In een volgende editie van FM zal een verslag van deze Expert-meeting worden opgenomen.