Kritische jury legt laatste hand aan DDB 100

Wie wel, wie niet?
19 oktober 2023

De jury van de DDB 100 editie 2023 opereert deze keer onder voorzitterschap van Adriana Esmeijer. Zij is bekend als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij. De lijst van de honderd invloedrijke professionals in de filantropie is gebaseerd op een reeks beredeneerde wegingsfactoren.



jury 1[31].png
De voltallige jury in beeld: v.l.n.r.: Marieke van Schaik (winnaar DDB 100 editie 2022), Bert Koopman (hoofdredactie Filantropie Platform DDB), Adriana Esmeijer (juryvoorzitter), Michael Rutgers (voormalig directeur Longfonds) en Puck Hendriks (Rotterdan School of Management). Fotografie: Dirk Kome. 

Wegingsfactoren

De jury opereert onder voorzitterschap van Adriana Esmeijer, ook bekend als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij. De lijst van de invloedrijke professionals in de filantropie is gebaseerd op een reeks weggingsfactoren.  

Niet alleen de externe voordrachten uit de sector; ook niet genoemde namen zijn door de jury in overweging genomen. Een belangrijk uitgangspunt zijn de drie criteria: innovatie, impact en bereidheid tot kennisdeling. Dee criteria zijn zorgvuldig gewogen door de jury. Ook is gekeken naar de spreiding van de genomineerden over de diverse werkvelden / domeinen. Uiteraard is extra scherp gelet op nieuwkomers en jong talent. Ten slotte diende de lijst van 2022 als referentie.

Civil Power

De top tien van de DDB 100 wordt op dinsdagmiddag 28 november in De Duif in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het Civil Power event. Naast de top 100 is er dit jaar een top 10 met professionals uit de zakelijke dienstverlening en de infrastructuur. Zowel de DDB 100 als de top 10 Zakelijk dienstverlening & Infrastructuur zijn na te lezen in de major donor editie van het DDB-magazine dat medio december verschijnt. Tot slot: de jury neemt enkele verbeterpunten die aan het licht zijn gekomen mee naar de DDB 100 van 2024.
 
 
  Kom naar Civil Power op 28 november in Amsterdam: Tijd voor Duurzame Financiering!

Kom naar Civil Power op 28 november in Amsterdam: Tijd voor Duurzame Financiering!

18 oktober 2023

Fondsen én goede doelen zitten vast in de eindeloze carrousel van aanvragen. Terwijl grote problemen alleen opgelost kunnen met langetermijn-beleid. Twee ngo’s leggen uit waarom meerjarige financiering het verschil maakt, en twee fondsdirecteuren delen hoe je toewerkt naar een duurzame strategie. Sprekers zijn directeuren van Kansfonds, Augeo Foundation, Elance Academy en het Prinses Christina Concours.


Lees verder >>>