Kom naar Civil Power op 28 november in Amsterdam: Tijd voor Duurzame Financiering!

Kom naar Civil Power op 28 november in Amsterdam: Tijd voor Duurzame Financiering!
Kom naar Civil Power op 28 november in Amsterdam: Tijd voor Duurzame Financiering!
18 oktober 2023

— Dinsdag 28 november 2023, 13.30 - 17.00 uur met aansluitend borrel
— Locatie: Kerkgebouw De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam






Thema: Duurzame Financiering: van Project naar Partnerschap.  
De filantropische sector is verslaafd aan kortlopende projecten. Gevolg is een eindeloze aanvragencarrousel die veel tijd kost. Dat kan anders en efficiënter!  Pionierende vermogensfondsen delen hoe zij hun strategie veranderden in langjarige allianties. En goede doelen illustreren hoe consistente steun het verschil kan maken.

Kom naar Civil Power op 28 november , discussieer mee en hoor wie de winnaar is van de Top 100 van meest invloedrijke spelers in de sector! 
En krijg een jaar gratis premium membership van De Dikke Blauwe magazine en het nieuwe Fondsenboek.

Key note spreker: Henriette Hulsebosch over trust-based philanthropy:
Henriette HulzeboschDe directeur van Kansfonds deelt de cultuuromslag die nodig was om het partnerschap ‘Gewoon Geld geven’ te smeden. Samen met overheden en andere fondsen worden arme gezinnen gesteund op basis van vertrouwen.



Inleiding:
20210316155900_Wiepking-3737--002-.jpgdr. Pamala Wiepking, hoogleraar Maatschappelijke betekenis van goede doelen loterijen (VU),  belicht het belang van vrij besteedbare budgetten voor beneficiënten.




‘Verandering stuit altijd op weerstand’:
Aytun AydinDirecteur Aytun Aydin van Elance Academy voor versterking van meisjes, ervoer dat start-ups wel geld krijgen van fondsen, maar veel minder voor verduurzaming. Dat belemmert de effectiviteit van hun missie.



Samenwerken met 30 andere fondsen:
marielle-dekker.jpgMariëlle Dekker van de Augeo Foundation voor kindveiligheid legt uit wat daarbij komt kijken en hoe je dergelijke allianties duurzaam maakt.







‘Balanceren tussen de eisen van 75 verschillende financiers’:  
Alexander BuskermolenAlexander Buskermolen, directeur van het Prinses Christina Concours,  werpt de discussievraag op: is het zinvol als goede doelen zich plooien naar de missies van vermogensfondsen en overheden? Of zou het juist andersom moeten zijn? 






Dagvoorzitter:
Renée Steenbergen, programma manager van het Fonds Filantropie bij Walburg Pers.

Met netwerkborrel en in de goody bag het pas verschenen boek van Edwin Venema, Schuringa totaal los, met een selectie uit zijn kritische columns over Het Land van Goed Doen.

Bestel hier uw kaarten voor Civil Power!

Graag tot ziens op 28 november in kerkgebouw De Duif in Amsterdam!