Jubileumeditie Goede Doelen Gids verschenen

14 december 2011, 08:59
AMSTERDAM (14 december) - Gisteren werd het eerste exemplaar van de Goede Doelen Gids 2012 door uitgever Lenthe Publishers overhandigd aan VFI-directeur Gosse Bosma. Het was een jubileumeditie: de Goede Doelen Gids is al vijftien jaar een betrouwbare bron van informatie over de steunwaardigheid van CBF-erkende goede doelen, waaronder alle VFI-leden. De Goede Doelen Gids wordt vooral goed gewaardeerd door de notarissen, die het naslagwerk gebruiken bij advisering over nalatenschappen.


De Goede Doelen Gids, http://www.goededoelen.nl/ en het gratis e-zine Goede Doelen Journaal zijn initiatieven van brancheorganisatie VFI, die onder haar auspiciën worden uitgegeven door het Amsterdamse Lenthe Publishers. De Gids bevat behalve uitgebreide (fiscale) tips voor slim nalaten en schenken aan goede doelen een groot aantal profielen en informatie over honderden goede doelen die een Keurmerk, een Verklaring van Geen Bezwaar of een Certificaat van het CBF hebben.


Populair bij notariskantoren

De Gids wordt in een oplage van 17.500 exemplaren onder andere gratis aangeboden aan financiële dienstverleners en adviseurs, brancheorganisaties, bedrijven, gemeenten en vermogensfondsen. De Gids is volgens recent onderzoek vooral populair bij de ruim 900 notariskantoren, die het naslagwerk gebruiken bij advisering over nalatenschappen en de gids prefereren boven een woud aan losse folders en flyers van individuele organisaties.


Informatie over nalatenschappen

Meer dan in voorgaande edities is de Goede Doelen Gids gericht op informatie over nalatenschappen. Ook zijn de laatste fiscale wijzigingen als gevolg van de zogenoemde ‘Geefwet' in de jubileumeditie verwerkt. Nieuw is een hoofdstuk waarin onder het motto ‘Waar of niet waar?' een aantal ‘broodje-aap-verhalen' die de ronde doen over goede doelen worden ontkracht.


Goede Doelen Gids 2012 wordt vanaf morgen geleverd aan alle participerende doelen en financiële intermediairs en is vanaf 22 december te koop in boekhandels en webwinkels (€12.50; ISBN 9789075458718).
gerelateerde items