EFC agendeert innovatie door onderzoek

9 februari 2012
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

AMSTERDAM (9 februari) - Vandaag is de EFC Research Forum Stakeholders conferentie van start gegaan in Barcelona. Deze tweedaagse bijeenkomst, georganiseerd door de Europese koepel voor foundations (EFC), staat dit keer in het teken van onderzoek en maatschappelijke innovatie. De reden: de huidige sociaal-economische onzekerheid mag niet ten koste gaan van de investeringen in oplossingen voor de toekomst.


"Door economische turbulentie en sociale onzekerheid hebben fondsen steeds meer te maken met moeilijke beslissingen. Deze tijd vraagt om oplossingen die alleen gerealiseerd kunnen worden door goed onderzoek", zegt Enric Banda, Director of Science Research and Environment van het fonds La Caixa, dat als gastheer van de tweedaagse conferentie fungeert. "Als fondsen hebben we de vrijheid om snel te reageren op de grote vraagstukken die nu spelen en om samen met onze stakeholders innovatieve oplossingen aan te dragen voor de lange termijn."


Voorop blijven lopen

Maar hoe kunnen fondsen bijblijven als het gaat om maatschappelijke innovatie? Dat is een van de kernvragen tijdens de conferentie. Gerry Salole, chief executive van EFC: "Fondsen zien zichzelf graag als innovators, risiconemers en vrije denkers. Deze conferentie daagt ze uit te laten zien welke impact zij hebben op positieve veranderingen in de levens van mensen. We willen ook laten zien welke proactieve stappen fondsen kunnen nemen, samen met overheden en andere stakeholders, om voorop te blijven lopen en innovatief te blijven."