ECSP vanaf 2016 gefinancierd door hybride model

11 januari 2016, 15:21
Het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) zal vanaf 2016 meer volgens een hybride model worden gefinancierd. Hoofdfinancier Adessium Foundation blijft hierbij nauw betrokken, samen met een tweede familiefonds.
 
Volgens ECSP-directeur Michiel de Wilde  gaat ECSP een nieuwe fase in. Eind 2015 sloot het ECSP de 'oprichtingsperiode 2009 – 2015' af, een periode waarin de focus lag op de ontwikkeling als kennis- en leercentrum voornamelijk voor vermogensfondsen. De Wilde: ' Volgend jaar willen wij in nauw overleg met onze oprichters Adessium Foundation en Erasmus Universiteit Rotterdam de basis leggen voor de volgende fase. In 2016 gaat ECSP de kant op van sociaal ondernemerschap en starten wij met een hybride financieringsmodel. Hierbinnen zal plaats zijn voor een bredere groep institutionele donoren, eigen verdiensten, in natura ondersteuning (zoals wij nu van de Erasmus Universiteit ontvangen), projectfinanciering en een ‘cirkel van vrienden’.
De Wilde meldt dat dit model al vorm krijgt door de toezegging van Adessium Foundation en een tweede familiefonds om ECSP in 2016 en 2017 te ondersteunen als reguliere donor én projectfinancier. 
 
gerelateerde items