Civil Society 2011 ontdekt

23 februari 2011, 08:59

AMSTELVEEN (24 februari) - Civil Society, het grootste, jaarlijkse inspiratie-netwerk voor bestuurders in de filantropiesector, vindt dit jaar plaats op 30 juni en zal geheel in het teken staan van het thema ‘diversiteit'. Tot 1 april geldt een voordelig "Early Bird-tarief" via www.civilsociety.nl

Terwijl het belang van diversiteit (geslacht, leeftijd, etniciteit, arbeidshandicap, religie, cultuur) in het bedrijfsleven en bij de overheid al jarenlang veelbesproken is, is dit onderwerp in de sector van charitatieve organisaties veel minder een breed gedragen gespreksthema. Opvallend, omdat de arbeidsmarkt en de ‘bestedingsmarkt' beide steeds meer divers worden en ook private, charitatieve organisaties te maken hebben met een grotere variëteit aan talenten, wensen en behoeften van medewerkers, donors, grantees en stakeholders.

Business case
Civil Society 2011 agendeert "diversiteit" - onder het motto "Ontdek de kracht van verschil!" - niet alleen vanuit een morele of wettelijke verplichting, maar ook door het besef dat diversiteit echt wat oplevert. De ‘business case for diversity' is dat een divers samengesteld personeelsbestand zorgt voor een stijging van inkomsten en kwaliteit, toenemende creativiteit, imagoverbetering, hogere productiviteit en verhoging van innovatie. Civil Society 2011 gaat echter niet alleen over diversiteit in de eigen organisatie. Het congres richt nadrukkelijk ook de blik naar buiten: naar groepen die de sector tot nu toe niet bereikt met fondsenwerving of laat participeren bij de besteding: zoals vrijwilligers, collectanten, donateurs en grantees.

Een unieke congreslocatie
De twaalfde editie van Civil Society vindt plaats op een locatie die nauw aansluit bij het thema ‘diversiteit': het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord. Dit onlangs geopende complex is het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Het state-of-the-art Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, Cruyff Court, OMO Speelheuvel, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Het is een volledig met privaat geld gebouwd complex, dat als toonbeeld van een visionair civil society- initiatief geldt.

Programma
Deelnemers van Civil Society 2011 krijgen een inspirerend plenair programma voorgeschoteld met allerlei gasten die het thema ‘diversiteit' kleurrijk en uitdagend zullen belichten, zoals Lucille Werner, Sadik Harchaoui, Halleh Gorashi en Arjan Erkel. Zoals het congresmotto al aangeeft, zal vooral worden ingegaan op de positieve effecten en de kracht van verschillen in een op diversiteit gericht beleid. In vier korte rondes met parallelsessies wordt het thema vanuit veel verschillende invalshoeken verder uitgediept. Hierbij zal veel ruimte zijn voor de presentatie van inspirerende, maatschappelijke projecten op het gebied van diversiteit. Dagvoorzitter van Civil Society 2011 is oud NOS-journaliste Aldith Hunkar.

Inschrijving
Inschrijving voor Civil Society 2011 vindt plaats via de website www.civilsociety.nl Leden van de bij de Stichting Civil Society aangesloten organisaties VFI, FIN en IF krijgen een korting op de toegangsprijs. Tot 1 april geldt een voordelig "early bird-tarief".

Organisatie
Civil Society 2011 is een initiatief van Stichting Civil Society. Dit platform zonder winstoogmerk bestaat uit drie koepels in de Nederlandse charitassector: VFI, IF en FIN. De productie is in handen van mediapartner Lenthe Publishers/FM, Vakblad voor bestuurders van 4,3 miljard euro geefgeld.
Civil Society Congres is het enige evenement/platform in Nederland dat gericht is op de directies, hoger management, besturen en toezichthouders van goede doelen, vermogensfondsen en fondsenwervende nonprofits (musea, ziekenhuizen, zorginstellingen etc.).

De inschrijving voor Civil Society 2011 is vanaf nu geopend: maak gebruik van het voordelige Early Bird-tarief tot 1 april aanstaande!

Dubbel voordeel: Bent u werkzaam bij een nonprofit-organisatie aangesloten bij VFI, FIN of IF; of bent u als non profit persoonlijk lid van IF? dan krijgt u korting op de toegangsprijs van Civil + Early Bird-korting tot 1 april a.s

Inschrijven: klik hier

gerelateerde items