Zie Impact. Rense Bos in gesprek met

1 september 2022
Column | | De Dikke Blauwe

Zie Impact. Op het snijvlak van doneren en investeren - door Rense Bos

Op dinsdag 13 september 2022 presenteert Walburg Pers Filantropie,Zie Impact in samenwerking met PYM en DIIF het nieuwe boek van Rense Bos Zie Impact. Op het snijvlak van doneren en investeren.

Hoe kan onze wereld er voor toekomstige generaties uitzien als financieel vermogen anders wordt ingezet? Rense Bos ging op reis door het land van impact investing en sprak vele inspirerende mensen die hun vermogen laten stromen en impact first organisaties met geld en liefde ondersteunen. Zo dragen ze steentje voor steentje bij aan een gezondere wereld voor de volgende generaties.

Impact gaat over de intentie en actie om meetbare positieve sociale en ecologische verandering te realiseren.

Hoe kijkt de nieuwe generatie naar impact en hoe verschilt die van de vorige? Welke vergezichten kunnen we schetsen en welke heilige huisjes moeten daarvoor eerst omver?

Op 13 september 2022 delen impact investeerders hun ervaringen en visies op deze, en meer onderwerpen. Deze middag zullen pioniers van verschillende generaties op het gebied van impact investing Frank van Beuningen en Alexandra Korijn geïnterviewd worden door schrijver van Zie Impact Rense Bos. Vervolgens gaan we onder leiding van Ignaz Anderson (adviseur filantropie) informeel in gesprek.

Alexandra Korijn is een impact investing consultant en impact investor, met als doel om meer kapitaal te gidsen naar diepere impact. Ze is gepassioneerd over de regeneratie van moeder aarde, en ziet kapitaal als een van de middelen om die missie te ondersteunen. Alexandra is daarnaast bestuurslid bij Toniic, Pymwymic, Soil Heroes Foundation, en Decade of Action.

‘Je moet je niet als impact investing-industrie gaan vergelijken met een markt die je juist probeert te veranderen.’ Alexandra Korijn

Frank van Beuningen is één van de pioniers in het Nederlandse impact-investing landschap.

Als één van de oprichters van Pymwymic heeft hij een ecosysteem gecreëerd waarin impact- investeren tot wasdom is gekomen. Als verbinder pur sang is hij verbonden met vele internationale netwerken zoals Socap Europe en SVN-Europe. Naast dat Frank van Beuningen zelf impactinvesteerder is, is hij co-founder van het zojuist gelanceerde PYM ‘the conscious investor community’. PYM is een onafhankelijke stichting die een community van families, filantropen en individuele investeerders ondersteunt in hun reis om te investeren in een betere wereld.

Video-registratie

Rense Bos


De bijeenkomst 13 september 2022 is besloten. Van het gesprek tussen Frank van Beuningen en Alexandra Korijn wordt een video-registratie gemaakt die vanaf 22 september gepubliceerd wordt door De Dikke Blauwe.

Rense Bos is expert op het gebied van social impact. De laatste vijftien jaar heeft hij als sociaal ondernemer, investeerder en vrijwilliger de wereld van impact maken doorleeft. Samen met individuen, families, stichtingen en bedrijven werkt hij aan regeneratieve financiering.

Zie Impact. Op het snijvlak van doneren en investeren

Rense Bos

Met interviews met Frank van Beuningen, Alexandra Korijn, Fred Matser, Kris Putnam, Ad van der Sluijs, Robert Jan van Ogtrop, Lisette Schuitemaker, Maarten van Dam, Bec Miligrom, Michael Kembel en Janneke Niessen.

Auteur: Rense Bos.
Prijs: € 34,99
Verschijnt op 13 september 2022

Bestel hier