Oók ons geefgedrag is veranderd

Oók ons geefgedrag is veranderd
Oók ons geefgedrag is veranderd
23 juni 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Ondanks dat we het woord niet meer willen horen, is het nog steeds overal. Op scholen, in ziekenhuizen en zeker ook in het onderzoek Geven in Nederland, dat vorige week werd gepresenteerd. Corona. Het heeft onze maatschappij veranderd, en dus ook de manier waarop we geven. Voor het eerst komt een groter deel van de de giften in Nederland van het bedrijfsleven dan van huishoudens.

De presentatie van het tweejaarlijkse onderzoek werd goed bezocht met publiek uit alle geledingen van het Nederlands filantropisch veld. Dat vrijwel iedereen die de microfoon onder de neus kreeg van moderator Frenk van der Linden een inhoudelijk antwoord kon geven op de meest uiteenlopende vragen, was ook weer een mooi voorbeeld van de betrokkenheid die onze branche kenmerkt.

Mooi was de aandacht voor Barbara Gouwenberg, die sinds 2013 bij het onderzoek Geven in Nederland betrokken was. Zij neemt afscheid en wordt opgevolgd door Stephanie Koolen - Maas. Barbara gaat aan de slag in het basisonderwijs. En ik kan dan niet nalaten te denken dat ook dat te maken heeft met corona. Want het enige positieve dat de verschillende periodes van thuisonderwijs hebben laten zien, is hoe belangrijk het onderwijs is. En dat je daar echt impact kan maken. Wat voor Barbara de reden ook is; wij wensen je heel veel succes!

En dan ook nog een kleine reminder voor De Dikke Blauwe 100! Want ook daar kan alles veranderen, wie weet wie er dit jaar op nummer 1 staat, wie er stijgt, daalt of nieuw in de lijst komt. Heeft u genomineerd? Doe het voor 1 juli!

Alvast heel veel dank! 

Karlijn Renzenbrink

Hoofdredacteur