Toon alles (1)

Zeldzame Leverziekten Dialoog: arts-onderzoekers en patiënt in gesprek

19 september 2017, 08:00
Op 29 september 2017 vindt de tweede Zeldzame Leverziekten Dialoog plaats
Op 29 september 2017 vindt de tweede Zeldzame Leverziekten Dialoog plaats
Op 29 september 2017 vindt de tweede Zeldzame Leverziekten Dialoog plaats, ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie. Vijf arts-onderzoekers en vijf patiënten gaan in gesprek over medisch onderzoek op het gebied van diverse zeldzame leveraandoeningen. U bent van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
 
De Zeldzame Leverziekten Dialoog heeft als doel om patiënten en onderzoekers dichterbij elkaar te brengen. Aan de hand van thema’s gaan zij in gesprek met elkaar en kunnen zo op een ontspannen en inspirerende wijze van elkaar leren. Waarom zo’n dialoog? In meerdere laboratoria/ziekenhuizen in Nederland werken onderzoekers vol enthousiasme aan leverziekten, soms zonder ooit iemand te spreken met die ziekte. Patiënten en hun omgeving zien hier weinig van, terwijl het mogelijk aanzienlijke consequenties heeft voor hun diagnostiek, behandeling of hoop daarop.
 
De Zeldzame Leverziekten Dialoog is in december 2016 voor het eerst georganiseerd en bleek een groot succes te zijn. Hier leest u meer over deze eerste editie, die door deelnemers positief is ervaren.
 
Klik hier voor meer informatie.
 
gerelateerde items