Wandelen en hardlopen voor goede doel weer van start

Beeld: Stichting Vluchteling.
Beeld: Stichting Vluchteling.
9 september 2021
Nieuws | | Fondsenwerving

Dit weekend organiseert Stichting Vluchteling voor het eerst sinds de coronacrisis weer fysiek de Nacht van de Vluchteling. Ook stichting Kika start weer met de organisatie van de Run for KiKa met het evenement ‘Nederland beweegt voor KiKa’ op 26 september. Het lijkt erop dat wandelaars en hardlopers binnenkort weer hun schoenen uit de kast kunnen halen om zich samen met andere deelnemers fysiek in te zetten voor het goede doel.
 
De Nacht van de Vluchteling
Vanuit zes steden zullen zaterdagnacht 11 september zo’n 2400 deelnemers vertrekken om 40 km te lopen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Doel  is om zoveel mogelijk geld op te halen  voor noodhulp en op een positieve manier aandacht te geven aan vluchtelingen wereldwijd. ‘Vorig jaar heeft de Nacht van de Vluchteling wel plaatsgevonden, maar ging alles online. We hebben een app ontwikkeld waarbij je vanuit je eigen locatie kon lopen en geld op kon halen. Daar hebben zo’n 6000 deelnemers aan mee gedaan. Dit jaar richten we ons puur op de fysieke wandeltocht, omdat de sfeer van met elkaar door de nacht lopen niet online te evenaren is. Uit feedback bleek ook wel dat mensen dat echt hebben gemist. Fantastisch dat we dit weekend dan ook van start kunnen gaan met de wandelroutes’, aldus Nina Schmitz van Stichting Vluchteling.
 
Wandelroute
De actie is dus geen evenement, maar een wandelroute met doorstroomlocaties, waar niet te veel toeters en bellen aan te pas komen. Schmitz: ‘Dat is jammer, maar eigenlijk ook wel weer mooi en past bij de sfeer van de actie. We merken dat er veel animo is, we zitten echt aan de max van de inschrijvingen en veel deelnemers waren er vroeg bij. Ook zien we dat mensen heel erg hun best doen om geld in te zamelen. Er is de laatste tijd veel aandacht voor vluchtelingen in de media. Doel van de tocht is dan ook niet alleen om geld op te halen, maar juist ook om aandacht te vragen voor mensen op de vlucht en het draagvlak voor hen te vergroten.
 
Run for Kika
KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij, mikt dit jaar op een hybride evenement; op 26 september vindt de actie Nederland beweegt voor KiKa zowel op locatie in Utrecht als op afstand vanuit huis plaats. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor verschillende runs, zoals de 5km, 10 km en de KidsRun. Vanuit huis kun je ook fietsend of wandelend meedoen. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. Het doel van KiKa is om de genezing van kinderkanker te verhogen naar 95% en kinderen met kanker een toekomst te geven.
 
Bron: Stichting Vluchteling, KiKa
Lees
hier meer over De Nacht van de Vluchteling
Schrijf je
hier in voor Nederland beweegt voor KiKa