@Rutte: roep niet alleen op tot meer geld

27 juni 2019, 06:00
@Rutte: roep niet alleen op tot meer geld
@Rutte: roep niet alleen op tot meer geld
Voorspelbare tegenstanders van Rutte’s recente oproep tot méér inkomen voor werknemers bij winstrijke bedrijven, zoals presentator Harry Mens, fileerden hem meteen. Maar ook politici en journalisten die van nivelleringsfeestjes houden schrokken zo hard toen hij hun tekst jatte, dat ze hem van de weeromstuit begonnen af te fakkelen. ‘Kan niet waar zijn. Heeft kaarten in de mouw. Wil zieltjes winnen. Compensatiereflex. Sollicitatie in Brussel.’  Je kunt ook besluiten niet mee te complotten, zijn intentie simpelweg geloven en zijn standpunt omarmen. Waarom alleen anonieme aandeelhouders rijker maken? De Dikke Blauwe gaat zelfs wat verder: onze meer-inkomen-premier krijgt twee aangetekende kattenbelletjes van ons. We misten namelijk nog iets in zijn mobilisatie-pamflet. Hier zijn de ingekorte en bewerkte teksten:
 
Reageren? Mail ons, of reageer via TwitterFacebook of Linkedin.
 
1. 
‘Geachte premier, beste Mark, 
Lof voor het lef. Volgende keer graag ook alle ceo’s van dikke bedrijven oproepen wat meer PYMYMIC (Put Your Money Where Your Mouth Is) in hun beleid te stoppen. Vraag ze niet alleen meer cash op de bankrekening van hun medewerkers te storten, maar geef ze ook in overweging een deel van hun moddervette winsten op de giro van erkende doelen en andere non-profits te storten. Want op echt alle corporate-sites staan vandaag de dag mooie bedrijfsmissies die een op een worden nagestreefd door een keur aan maatschappelijke organisaties. Daar willen de ceo’s na wat dringend duwen van de premier van ons land vast wel publiekelijk van zeggen dat ze hartstikke achter die organisaties staan. En als bewijs ook even de portemonnee pakken. Wilt u ze vragen maar eens beginnen met 1 procent van hun winst vrij te maken voor schenkingen?’’
 
2.  
‘Geachte Premier, beste Mark, 
Lof voor het lef. Volgende keer ook graag de profiterende werknemers alvast enthousiasmeren dat als de geldkraan opengaat, ze de extra centen niet alleen gebruiken voor materieel consumeren, maar ook voor sociaal investeren. Denk: schenken aan erkende doelen en andere mooie organisaties.’
 
We houden u op de hoogte van zijn antwoorden (if at all).
Hou er wel rekening mee dat de Harry Mensen van deze wereld ook dan weer hun pen of microfoon in azijn dopen. Want openbaar goed doen valt nog steeds niet mee in NL.
STEM OOK MEE!
    Politici gebruiken te weinig hun voorbeeldfunctie om bedrijven en mensen op te roepen ook buiten de blauwe envelop actief te geven.


     
    gerelateerde items