Toon alles (1)

Paspoort: Samenwerken aan een wilder Europa!

1 juni 2018, 05:00
Paspoort: Samenwerken aan een wilder Europa!
Paspoort: Samenwerken aan een wilder Europa!
Een historische en ongekende kans doet zich voor om wilde natuur in Europa meer ruimte te geven! Marginale landbouwgebieden worden verlaten, jonge mensen trekken weg van het platteland, stedelingen zoeken juist naar rust en ruimte en er voltrekt zich een spectaculaire terugkeer van iconische diersoorten. Rewilding Europe benut deze ontwikkelingen om een nieuw toekomstperspectief te bieden voor wilde natuur in Europa.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Rewilding Europe werkt met lokale partnerorganisaties verspreid over Europa aan een netwerk van spectaculaire natuurgebieden, van elk minimaal 100.000 hectare. Ze dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Door gebruik van verdienmodellen, uitvergroting van ons werk en verankering in het Europees natuurbeleid behalen we duurzaam resultaat.
U bent van harte welkom om met eigen ogen de terugkeer van de wisent in Roemenië, herstel van wilde rivieren in Lapland of de terugkeer van de roofvogels op de kliffen van Portugal of Bulgarije te komen bekijken.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Periodiek schenken is een van de mogelijkheden, waarin u jaarlijks een vast bedrag schenkt voor een periode van minimaal vijf jaar (fiscaal aftrekbaar). U kunt uw periodieke schenking concreet maken door deze te koppelen aan een gebied, de herintroductie van een diersoort, een thema of activiteit. Wij denken graag met u mee!
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
De grootste herintroductie van de Europese bizon (wisent) in uitvoering in Roemenië, waar we streven naar een vrij rondtrekkende kudde van minimaal 120 dieren, als natuurlijke bewoner van het Karpaten gebergte. Dit is slechts een van de voorbeelden van ons groeiende netwerk van rewilding-initiatieven op momenteel 61 plekken in 26 verschillende landen.   
 
Concrete plannen/projecten:
Een van onze concrete plannen is de ontwikkeling van verbindingszones (corridors) tussen Abruzzo, Majella en Monte Velino nationale parken in Italië, ten behoeve van de zeer zeldzame Marsicaanse bruine beer, waar nog maar 60 dieren van in leven zijn. Naast het aanleggen van deze corridors gebeurt dit door onder meer het treffen van voorzieningen ter vermindering van mens-beer conflicten en het steunen van lokale ondernemingen rond beren-toerisme.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Violeta Giurgi, via +31 (0) 6 30543387 of violeta.giurgi@rewildingeurope.com

DDB Profiel

Statutaire naam
Stichting Rewilding Europe
Adres
Toernooiveld 1 1 6525 ED Nijmegen
Telefoonnummer
06-30543387
KvK
53099850
Bank / IBAN
NL66 ABNA 0627 1753 76
Medewerkers
9 fte (centrale organisatie), 22 fte (lokale projecten)
Leden en Donateurs
N.v.t. (we hebben enkele private en publieke financiers) maar zijn geen ledenorganisatie
Vrijwilligers
<10
Directeur
Frans Schepers
Voorzitter
Wiet de Bruijn
Opgericht
28-06-2011
Oprichter
Frans Schepers, Staffan Widstrand, Wouter Helmer, Neil Birnie
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Doelstelling
Het doel van Rewilding Europe is het realiseren van spectaculaire wilde natuur in Europa, op basis van een nieuwe natuurvisie waarbij natuur meer op eigen benen staat, de mens een welkome bezoeker is om van deze wilde natuur te genieten en waar de lokale economie profiteert van de terugkeer van wilde diersoorten.
Actief in
Europa
Beneficiënt loterij
Ja
Keurmerk
ANBI, CBF
ANBI-beschikking
Ja

 
gerelateerde items