Toon alles (1)

Read to Grow steunt schoolrenovatie Bosnië

16 oktober 2015, 00:00
Read to Grow steunt schoolrenovatie Bosnië
Read to Grow steunt schoolrenovatie Bosnië
In het Gemerts Nieuwsblad van vrijdag 28 augustus deed Hein van der Aa een oproep om de renovatie van een school in een Bosnisch bergdorp door Nederlandse veteranen en de lokale bevolking financieel te ondersteunen. Dat resulteerde in 5000 euro extra aan donaties. Ook de regionale hulporganisatie Read to Grow deed naar aanleiding van het verhaal een flinke duit in het zakje.

‘Hartverwarmend en overweldigend.’ Hein van der Aa is diep onder de indruk van de massale support van lezers van het Gemerts Nieuwsblad voor een wederopbouwproject van Stichting Veteranen Actief in Bosnië en Herzegovina. ‘Ik had niet verwacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Zo liep ik met mijn vrouw door Handel, toen er een auto stopte en het raampje openging. De bestuurder herkende mij van het artikel in de krant en doneerde ter plekke 50 euro.’

Met de steun van de lezers kon de basisschool vorige maand opgeknapt worden, waardoor de kinderen in Zeljezno Polje in een veilige en verwarmde omgeving van onderwijs kunnen genieten.
gerelateerde items