Noodlijdend Chariot krabbelt op

2 augustus 2006
Nieuws | | Loterijen

De online charitatieve loterij Monday werd een tijdje terug door organisator Chariot met veel tamtam gelanceerd. Ondanks een marketinginvestering van 8 miljoen pond wisten spelers de loterij niet te vinden. Er werd fors verlies geleden. Enkele dagen terug was er eindelijk goed nieuws voor de aangesloten goede doelen: het eerste miljoen is binnen.


Chariot werd bij de introductie niet door valse bescheidenheid geremd. De organisatie wil op jaarbasis 150 miljoen pond binnenhalen voor de 70 bij haar aangesloten goede doelen en maatschappelijke organisaties. Wat dat betreft was het even slikken dat de opbrengsten ondanks een kapitale marketingcampagne tegenvielen. Sterker: afgelopen week zag Chariot zich gedwongen de marketingbijdrage van de deelnemende doelen te vervijfvoudigen. Een tijdelijke maatregel, aldus het bedrijf.

 


En nu is er dan toch, vlak voor aanvang van een nieuwe grote marketingcampagne, positief nieuws: Monday heeft haar eerste miljoen binnengehaald. Jeremy Payne van Samaritans, een van de partners van Chariot: "We zetten door. Het is duidelijk dat de oorspronkelijke verwachtingen te hoog gespannen waren, maar het model werk.

 


Bron: ThirdSector.