New Mobility Foundation bestrijdt ‘mobiliteits-armoede’

4 februari 2017, 11:00
New Mobility Foundation is een nieuw fonds dat zich gaat richten op de verbetering van de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving, vooral ter voorkoming van een sociaal isolement. De stichting werd eind 2016 ingeschreven bij de KvK. Het bestuur bestaat uit Jan Peter Balkenende (voorzitter), Steven Van Eijck (Maatschappelijke Alliantie), Geert Jan Baan (Noaber Foundation) en Olaf de Bruijn (RAI Vereniging).
 
Stichting New Mobility Foundation (NMF) gaat onder andere kijken naar ICT en innovaties om oplossingen te bieden voor het probleem van de ‘mobiliteits-armoede’ en daarmee negatieve maatschappelijke effecten, zoals maatschappelijk isolement, verminderde kansen op de arbeidsmarkt en gezondheid, te bestrijden.
 
The Major Alliance, een congsi van zeventig bedrijven en ngo’s die het Nederlandse Charter voor uitvoering van de SDG’s (Sustainable Development Goals) hebben getekend, is betrokken geweest bij het coördineren van de funders: RAI Vereniging en Noaber Foundation.
 
Hoewel NMF initieel een focus heeft op Nederland, zal de blik in het kader van de SDG’s ook buiten de landsgrenzen gericht zijn. Doelstelling van NMF sluit aan bij ten minste twee SDG’s. Het is (nog) niet bekend welk budget beschikbaar is voor de doelstelling.
 
Voor contact met Stichting New Mobility Foundation: m.troost@maatschappelijkealliantie.org
 
►Bron: Maatschappelijke Alliantie Nederland
 
♦Voor Akte van Oprichting: klik hier
♦Voor uittreksel KvK: klik hier
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items