MVO Nederland wil doorgaan na 2008

14 juni 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (14 juni) - Het door het ministerie van Economische Zaken gefinancierde kenniscentrum MVO Nederland staat na haar eerste periode in 2008 voor de vraag: doorgaan of niet doorgaan? Na consultaties in de sector gokt de organisatie op het eerste scenario, al of niet in verregaande samenwerking met Samenleving en Bedrijf.


De eerste periode van MVO Nederland is in ieder geval in getalsmatig opzicht vruchtbaar geweest. Zo'n 300 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf hebben zich bij de organisatie aangesloten. Onder de partners zijn ook 18 brancheorganisaties. Je zou dus kunnen stellen dat MVO Nederland eigenlijk duizenden leden heeft.

 


De afgelopen maanden zijn gesprekken gevoerd met de belangrijkste partijen. Uit die gesprekken is volgens directeur Willem Lageweg gebleken dat iedereen wil doorgaan: de mkb-koplopers, de grote bedrijven en de maatschappelijke organisaties. Lageweg in het magazine P+: "In die bijeenkomsten is uitgesproken dat we niet marktbedervend zijn. Daar ben ik heel blij mee. MVO Nederland is eerder de boer die de akker ploegt, het werkt doet waar ondernemingen nog geen geld voor over hebben. Wanneer wij dat goed doen, komt dat moment er wel."

 


Wanneer na 2008 wordt doorgegaan, zal dat waarschijnlijk gebeuren in nauwe samenwerking met Samenleving en Bedrijf, een MVO-organisatie die vooral aanhang heeft onder grote bedrijven. De besturen van beide organisaties zijn op dit moment met elkaar in gesprek. Als MVO Nederland en Samenleving en Bedrijf samengaan ontstaat één MVO-loket.

 


Dit najaar legt het bestuur van MVO Nederland haar toekomstplannen voor aan staatssecretaris Frank Heemskerk. Het is uiteindelijk aan de bewindsman om het groene danwel rode licht te geven.

 


Zie ook: www.mvonederland.nl  

MVO