Kunstvereniging Diepenheim

1 maart 2019, 00:00
Kunstvereniging Diepenheim
Kunstvereniging Diepenheim
Kunstvereniging Diepenheim is een centrum voor hedendaagse kunst, waar kwaliteit en verdieping centraal staan. Verankerd in een landelijke omgeving biedt het een plek voor vernieuwing, experiment en ruimte voor het delen van verhalen. Professionele faciliteiten en persoonlijke betrokkenheid scheppen de voorwaarden voor een omgeving waar intimiteit, kwetsbaarheid en nieuwsgierigheid worden geprikkeld bij makers en publiek. Met eigenzinnigheid en lef is Kunstvereniging Diepenheim een levendige instelling voor buitengewone hedendaagse kunst.

Het hoofdgebouw van Kunstvereniging Diepenheim is een expositiegebouw voor hedendaagse kunst. De aaneenschakeling van verschillende expositiezalen binnen één grote ruimte creëert een moderne ambiance voor ruimtelijke kunst. De curator van de Kunstvereniging is Alexandra Landré.
 
In het hoofdgebouw vindt u:
Drie tentoonstellingen per jaar waarbij ruimtelijke kunst centraal staat
Documentatie over tentoonstellingen en kunstenaars
Een kelder voor videopresentaties en bijeenkomsten
 
Drawing Centre Diepenheim
New York, Londen en Diepenheim, dat zijn de drie plaatsen ter wereld met een instelling die zich specifiek richten op de presentatie van hedendaagse en actuele tekenkunst. De Kunstvereniging ziet tekenen als eerste schakel tussen denken en handelen. De tekenkunst is een constante in de beeldende en toegepaste kunst, maar ook in aanverwante disciplines als architectuur en stedenbouw. Daarom is dit centrum voor tekenkunst een belangrijke aanvulling op het landelijke aanbod en heeft het Drawing Centre een eigen curator: Nanette Kraaikamp.
 
In het Drawing Centre Diepenheim vindt u:
Drie keer per jaar wisselende tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst
Masterclasses en symposia
Documentatie van met name tekenkunst en -kunstenaars
 
Doelstelling
De Kunstvereniging wil hedendaagse beeldende kunst presenteren, faciliteren en stimuleren, met nadruk op ruimtelijke kunst, tekenkunst en ‘buitenkunst’ (landschapskunst, community art, etc.). Zij organiseert tentoonstellingen, manifestaties en presentaties in zowel haar gebouwen als in de openbare ruimte. Daarnaast biedt de Kunstvereniging kunstenaars werkruimte, organiseert zij activiteiten die zijn gericht op educatie en talentontwikkeling, en geeft zij publicaties, tekeningencahiers en werken in oplage uit.

DDB Profiel

Opgericht
1981
Doelstelling
Het aandacht schenken aan en stimuleren van uitingen van ruimtelijke hedendaagse kunst, landschapskunst en tekenkunst.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
158 betalende leden, 15 donateurs
Vrijwilligers
10 onderhoud Gazebo, 27 gastheren/vrouwen
Medewerkers
7
Adres
Grotestraat 17 7478 AA Diepenheim
Oprichter
Sepp Bader
Voorzitter
Just Schimmelpenninck
Directeur
Jacko Brinkman
Telefoonnummer
0547-352143
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Kunstvereniging Diepenheim
KvK
40075008
Bank / IBAN
NL29RABO0322130034

 
gerelateerde items