Toon alles (1)

17 juni 2018: 3e Nationale Historische Reddingbootdag bij KNRM Lelystad

10 juni 2018, 05:00
Op 17 juni vindt de derde Nationale Historische Reddingbootdag plaats bij KNRM Lelystad
Op 17 juni vindt de derde Nationale Historische Reddingbootdag plaats bij KNRM Lelystad
Nog een weekje en dan is het zover! De 3e NHRD van KNRM Lelystad. Ook dit jaar weer een leuk aantal oude reddingboten, waaronder de oude strand-reddingboot Kurt Carlsen. 

Naast de mogelijkheid om op de oude reddingboten te kijken, informatie te vragen aan de bemanning kunt u natuurlijk ook (voor een kleine bijdrage) meevaren met de diverse reddingboten. Deze zullen vanaf 10.30 tot ongeveer 16:00 meerdere keren per uur vertrekken vanuit Bataviahaven. Kaartjes hiervoor zijn ter plekke te verkrijgen.
 
HYDROGRAAF
Ook dit jaar hebben we de Hydrograaf, oftewel Pakjesboot 12 van Sinterklaas, naast ons boothuis liggen. Deze doet dit jaar niet alleen dienst voor onze sponsors en donateurs, maar gaat ook 2 keer varen met gasten. 
En niet zomaar varen: een maar liefst 2,5-3 uur durende excursie, met gids, naar de Markerwadden! Deze zijn nog niet vrij toegankelijk, dus zeker voor mensen zonder eigen boot een mooie gelegenheid om daar naar toe te gaan. 
Hiervoor kunt u via de site van Natuurmonumenten een ticket reserveren! 
Op dit mooie schip kunt u bij minder goed weer ook lekker binnen zitten en toch genieten van de mooie vaartocht en de Markerwadden. 

Het boothuis van ons station is ook open voor een bezoekje. Naast onze eigen reddingboot Bert en Anneke Knape, die uiteraard operationeel inzetbaar is, komt ook de Royal Flush naar Lelystad. 

Vanuit KNRM station Westkapelle komt wederom het wippertoestel, waarin je ook plaats kan nemen om over het water getakeld te worden, net als vroeger! 
Het reddingmuseum zal ook met een informatiestand aanwezig zijn. 

En als u dan toch voor al deze mooie oude reddingboten, de excursie naar de Markerwadden en de schepen van de 100 jaar zuiderzeewet  deze kant op komt, en u houd ook nog van oldtimers, vergeet dan niet even over de rest van het terrein van de haven te lopen, waar de Nationale Oldtimerdag gehouden word.

Volgt u de NHRD al op TWITTER en FACEBOOK ? Blijf het snelst op de hoogte van de laatste nieuwtjes! 

Wilt u sponsor of vriend worden van de NHRD? Aarzel niet en neem contact op. Ook als u de vierde editie van de NHRD graag mogelijk wil maken in 2019. 

SPONSORS editie 2018:
Buisman Makelaars
Boskalis
BSC
van Scherpenzeel
van der Feer
van Hees Montage
Petro Rutten Licht & Geluid
M-int Webdesign
Gemeente Lelystad
 
gerelateerde items