Toon alles (1)

Kleinzoon Buffet start investeringsmaatschappij

30 november 2015, 04:00
Howard Warren Buffet, zoon van, start investeringsmaatschappij voor maatschappelijke impact
Howard Warren Buffet, zoon van, start investeringsmaatschappij voor maatschappelijke impact
Tot nu toe bleef hij er verre van: investeringsmaatschappijen. Maar Howard Warren Buffet, de kleinzoon van, gaat nu toch ook zijn eigen bedrijf oprichten. Maar met die organisatie wil hij wel een verschil gaan maken.

De 32-jarige Buffet (foto, links) heeft een opmerkelijk cv: hij doceert aan Columbia University, bestiert een boerderij, beheerde het fonds van zijn familie en werkte in Afghanistan voor defensie. Tot nu toe heeft hij geen functies gehad die te maken hebben met het investeren in de private sector, waar zijn familie om bekend staat. Maar dat gaat veranderen. Buffet is mede-oprichter van een bedrijf met grote ambities en dezelfde structuur als Berkshire Hathaway, het conglomeraat ad € 328 miljard van zijn grootvader. Hij gaat het wel anders aanpakken. Het nieuwe bedrijf, i(x) Investments, gaat investeren in ondergewaardeerde bedrijven die zich bezighouden met schone energie, duurzame landbouw en waterschaarste.

Maatschappij veranderen
Buffet wil samen met zijn medeoprichter Trevor Neilson (foto, rechts) de maatschappij veranderen door slim te investeren. Neilson zegt volgend jaar 200 miljoen te verwachten van investeerders en grote bedrijven. Daarmee wil hij eerst een klein aandeel verwerven in beginnende bedrijven, maar hoopt uiteindelijk investeringen van zo’n honderd miljoen dollar te gaan doen.

Klik hier voor het volledige interview met de twee oprichters van i(x) Investments.
gerelateerde items