Kerkinactie en ICCO zamelen 15 cent in

19 oktober 2006

ICCO en Kerkinactie slaan de handen ineen tijdens de landelijke campagne '15 cent'. Doel van de actie is om de oorzaken van ondervoeding in de wereld aan te pakken door zoveel mogelijk geld in te zamelen.


Het bedrag 15 cent is niet zomaar gekozen. Dit is namelijk het door de voedsel- en landbouworganisatie van de VN (WFP) berekende bedrag waarvoor een kind in een ontwikkelingsland een dag kan eten. Een extra cru gegeven wanneer je beseft dat elke vijf seconden een kind sterft aan ondervoeding.



De actie is gelanceerd op 15 oktober, Wereldvoedseldag. Een van de manieren waarop geld kan worden gegeven is via de website www.15cent.nl Daarnaast zullen machtigingsformulieren in de kerken uitgedeeld worden en wordt de actie vanaf begin november ondersteund met radiospots, buitenreclame en advertenties in diverse bladen.



Bijzonder is dat ICCO, een grotendeels uit de medefinancieringspot van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking gefinancierde organisatie, van iedere vijftien euro die wordt gedoneerd zestig euro maakt, precies het bedrag dat nodig is om een kind in een ontwikkelingsland een jaar lang te voeden.