Toon alles (1)

Hartelijk welkom 2019!

13 december 2018, 10:00
Hartelijk welkom 2019!
Hartelijk welkom 2019!
Het is mooi om te zien hoe De Dikke Blauwe en haar voorgangers, Filantropie Magazine en Filanthropium, sinds 1998 elk jaar weer wat meer impact weten te realiseren. Haar uitgever, Stichting Lenthe, heeft precies dat als doel. Met onafhankelijk nieuws, kennis en prikkelende opinies de positieve invloed van filantropie, kunst en cultuur op de samenleving intensiveren. Burger-kracht-training geven, noemen we dat intern wel eens. 
 
Ons aantal digitale leden groeit gestaag (van een kleine club van 100 fanatieke sector-werkers naar nu ruim 3.000 aanhangers van civil power uit alle windrichtingen). Er prijken steeds meer prominente namen op de DDB-ledenlijst. Vrijwel alle relevante kamerleden, bestuurders, journalisten, columnisten, wetenschappers openen op donderdagmorgen hun DDB Journaal . Ook filantropen/mecenassen en hun dienstverleners zoals notarissen, bankiers en estate-planners raken steeds meer thuis in het Lenthe-huis en registreren zich. De hulp van de mensen achter onze endorsers FIN, PYMWYMIC, Ashoka Nederland, Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland blijft welkom. Het maakt dat zij het beschikken over een onafhankelijk opinieblad met evenementen zoals het nieuwe Civil Power ook op hun conto kunnen schrijven. Net als de inzet van groeiend korps onbezoldigde experts, verslaggevers en columnisten. Driewerf dank allemaal namens allemaal! 
 
Het eindejaarsreces, dat vanaf deze week ingaat tot donderdag 24 januari, gebruiken we om ons uitgeef-team te hergroeperen en besluiten te nemen over een nieuw jaar en een weer nieuwe fase in de ontwikkeling van De Dikke Blauwe. In welke vormen willen en kunnen we onze leden informeren, enthousiasmeren, faciliteren? Hoe financieren we onze exploitatie en nieuwe plannen? In januari presenteren wij u onze plannen. U hebt nu al suggesties voor ons? Waarschuwingen misschien? Bel of mail me gerust. De ophanden zijnde feestdagen zijn wellicht ook voor u de juiste momenten om eens rustig na te denken over wat voor soort pers, wat voor soort content hoort bij ons credo ‘Goed doen is het nieuwe rijk zijn’.
 
Ik wens u veel 'mind stretching' met deze laatste, speciale 'column-editie' van DDB Journaal in 2018, waarin een groot deel van onze gewaardeerde columnisten en experts met hun persoonlijke bijdragen het filantropisch jaar afronden.
Mede namens het gehele Lenthe-team: maak er mooie en fijne feestdagen van en graag tot ziens in 2019!
 
Don Akkermans
Hoofdredacteur a.i.

Uw reacties graag naar don.akkermans@zhomer.nl| 0654986161
gerelateerde items