Hackaton om Longfonds, Amref en Health Works te helpen

8 juni 2018, 07:10
Hackaton om Longfonds, Amref en Health Works te helpen
Hackaton om Longfonds, Amref en Health Works te helpen
De komende dagen buigen 45 teams van studenten en data scientists hun slimme hoofden over acht ‘social challenges’, waaronder drie voor goede doelen: Longfonds, Amref en Health Works. Dat gebeurt door middel van een 48-urige hackaton, georganiseerd door ABN Amro Mees Pierson tijdens de Beyond Banking Days. Zondagmiddag vinden de pitches en jurering plaats.
 
Een hackathon is een event waarin studenten of specialisten binnen korte, vastgestelde tijd een bepaald probleem proberen op te lossen. Voor Longfonds gaan teams onderzoeken hoe een platform op de blockchain lokaal initiatief optimaal kan faciliteren, zodat de geef- en actiebereidheid in het land maximaal ingezet kan worden voor het goede doel. Concreet; hoe kunnen wij lokaal initiatief faciliteren om schoolpleinen rookvrij te maken?   

De vraag van Amref en Health Works, beide ngo's actief in ontwikkelingsgebieden, luidt: hoe kan een social impact bond op de blockchain worden gebouwd waarbij de zogenoemde outcome payer een institutionele donor kan zijn? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is als potentiële outcome payer zeer geïnteresseerd in oplossingen en zal bij de hackaton aanwezig zijn.
 
►Meer info: klik hier
gerelateerde items