Goede Doelen en social enterprises aan zet Première van Impact Fair in Jaarbeurs Utrecht

'Do good'beurs in Utrecht. 
'Do good'beurs in Utrecht. 
29 maart 2024
Aankondiging | | (Social) Impact

De driedaagse Impact Fair start op donderdag 4 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze do good beurs richt zich op ‘iedereen die zich inzet voor een goed doel of actief is als sociaal ondernemer’. In totaal zijn ruim honderd organisaties aanwezig. Van Unicef tot Women Inc. De Impact Fair is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor ondernemers, jongeren en gezinnen.



Op deze beurs willen we mensen laten ervaren dat het zin heeft om iets te doen, zegt initiator Micha van Hoorn. ‘We zijn niet het morele kompas van de samenleving. Wel willen we constructief zijn, met elkaar aan de slag gaan en mensen een inspirerend handelingsperspectief bieden.’ De Impact Fair moet een moet een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die bijdraagt aan het behalen van de SDG’s van de VN.  


Wereldwijd groeit het besef dat we moeten versnellen om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties in 2030 te halen. Dat vertaalt zich onder andere in nieuwe jaarverslageisen die vanaf 2024 gelden voor grote bedrijven (ESG). De Impact Fair wil aan deze versnelling een bijdrage leveren door mensen te inspireren tot actie en samenwerking te stimuleren.

Programma

Donderdag is B2B dag. De eerste beursdag is ingericht voor het bedrijfsleven, goede doelen, fondsen, filantropen en beleidsmakers. Tijdens workshops en ‘inspiratiesessies’ komen relevante onderwerpen aan bod. Denk aan internationale best parctice, samenwerking met goede doelen, trends in fondsenwerving en ESG. Een van de sprekers is Ben Williamson van Charity Entrepreneurship, de bekende school voor impactorganisaties uit het VK.

Vrijdag zijn er bijeenkomsten, colleges, workshops, innovaties labs en andere sessies teogespits op een nieuwe generatie ‘impactmakers’  Het programma is samengesteld met medewerking van de Nationale Jeugdraad, ROC’s, hogescholen en universiteiten. Alles is er volgens de organisatie op gericht om studenten en jongeren te inspireren. In alle nieuwe mogelijkheden voor een betere wereld.

Zaterdag is gereserveerd voor ‘betrokken Nederlanders’. Op de laatste dag is de beurs dé plek voor iedereen die ondergedompeld wil worden in ‘alle nieuwe mogelijkheden voor een betere wereld’. Er is van alles te zien, te doen en te beleven. ‘Wie wil weten hoe je iets goed doet voor de wereld, leert op een speelse manier de eerste stappen te zetten’, aldus de organisatie.

www.impactfairnederland.nl