George Soros (92) draagt miljardenimperium over aan zijn zoon Alexander

13 juni 2023
Nieuws | | Nieuwsflits

AMSTERDAM – De Hongaars-Amerikaanse filantroop en miljardair George Soros hevelt de controle van zijn zakenimperium over naar zijn zoon Alexander Soros (37). Dit meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Soros junior wordt verantwoordelijk voor het beheer van $ 25 mrd van Soros Fund Management. Onderdeel daarvan is Soros’ Open Society Foundations (OSF). Soros’ inspanningen voor progressieve doelen maken hem regelmatig doelwit van radicaal-rechts. Ook in Nederland duikt hij geregeld op in antisemitische complottheorieën.  
Alex Soros is een gepromoveerd historicus. Hij heeft net als zijn vader een progressief liberaal wereldbeeld. Alex Soros zegt in de Amerikaanse krant wel dat hij meer politiek is ingesteld dan zijn vader. Soros junior is van plan zich actiever in te zetten voor abortusrechten, kwesties rondom stemrecht en gendergelijkheid. Hij wil het fortuin van zijn familie aanwenden om linkse politici in de VS te steunen. Hij suggereert dat zijn stichting een grote financiële rol zal spelen in de komende verkiezingscampagne.
Alex Soros werd in december vorig jaar voorzitter van de raad van bestuur van de OSF. Volgens de krant geeft hij ook leiding aan de ‘Super PAC’ van zijn vader. Daarachter gaan Amerikaanse politieke actiecomités schuil die donoren de mogelijkheid bieden om ongelimiteerd geld te storten in politieke campagnes.