Follow the good money tijdens de Filanthropium Top 2015

26 oktober 2015, 14:55
Hoofdredacteur Charles Groenhuijsen leidt de dans om 'good money' tijdens vierde Filanthropium Top.
Hoofdredacteur Charles Groenhuijsen leidt de dans om 'good money' tijdens vierde Filanthropium Top.
Volgende week donderdag 5 november vindt de jaarlijkse Filanthropium Top plaats. Wederom op een prachtige locatie, beschikbaar gesteld door Natuurmonumenten: Kasteel Hackfort te Vorden. De Top wordt bijgewoond door een twintigtal leden van het leidersforum ‘Filanthropium’ en door enkele gasten-experts met veel dialoog en discussie. De gesprekken worden geleid door Charles Groenhuijsen (foto). Alle gesprekken worden opgenomen; het videoverslag is later op Filanthropium TV te zien.

Gasten Els Boerhof (Goodwell), Jamy Goewie (Ashoka Nederland) en Alcanne Houtzaager (Impact Investing Nieuws) discussiëren over het thema Van ‘goed geven’ tot ‘goed investeren’: follow the good money! Was het nog niet zo heel lang geleden taboe om ‘economie’ en ‘idealen’ met elkaar te verbinden, tegenwoordig zijn de toverwoorden: maatschappelijk investeren (ook wel impact investing) & ondernemen. Die vormen een alternatief voor of komen nu naast het traditionele ‘schenken’. Impact investing neemt een enorme vlucht: dat geldt zowel aan de kant van de ‘investeerders’ als aan de kant van de ‘goede doelen’ waarin geïnvesteerd wordt. Naast goede doelenfondsen is er de onmiskenbare opkomst van de social enterprises, geleid door social entrepreneurs.

Cases
Op deze Filanthropium Top worden geen oplossingen of definitieve antwoorden gegeven. Wel worden de juiste vragen gesteld. Het wordt zeker geen afgerond overzichtsplaatje, maar meer een momentopname. Om het concreet te maken worden enkele cases besproken en ervaringen uitgewisseld. En de gasten gaan als maatschappelijke leiders met elkaar in discussie over de belangrijke vraag: waar stroomt het geld nu en in de toekomst om onze idealen te helpen verwezenlijken? Follow the good money!
gerelateerde items