Engelse goede doelen willen gevangenissen beheren

4 september 2008
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (4 september) - Twee consortiums van Engelse goede doelen en bedrijven uit de bouw en beveiliging zijn in de race om twee nieuwe gevangenissen te bouwen en beheren. Beide consortiums hebben een bod neergelegd bij de overheid.


Hoewel er al heel wat goede doelen in Engeland zijn die met overtreders werken, zou het de eerste keer zijn dat de filantropische sector rechtstreeks betrokken is bij het management van gevangenissen. Op dit moment zijn er in Engeland 83.445 plaatsen voor gevangenen. Dat moeten er op korte termijn minstens 13.000 meer worden, aldus de regering.

 


Een consortium bestaat uit Nacro, een goed doel dat misdaad wil terugbrengen, RAPt, een drug rehabilitatie fonds, de beveiligingsfirma G4S en bouwbedrijf Galliford Try. Het tweede consortium behelst een samenwerking tussen turning Point, een welzijnsfonds, Rainer Crime Concern, een fonds dat misdaad bestrijdt, en beveiligingsbedrijf Serco Group.

 


In eerste instantie gaat het om twee gevangenissen met een capaciteit van 600 gevangenen. De biedingsprocedure sluit volgende maand. Volgend jaar worden de winnaars bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de gevangenissen vervolgens in 2010 hun deuren openen (en goed sluiten).