Toon alles (1)

Een gouden kans voor natuur- en milieu-ngo’s

17 oktober 2019, 06:00
Een gouden kans voor natuur- en milieu-ngo’s
Een gouden kans voor natuur- en milieu-ngo’s
Het was een pittige aanklacht van Defence for Farmers de afgelopen week in alle media. De overheid is al zo lang bezig boeren zakelijk en mentaal te slopen, dat het geen wonder is dat meer activistische agrariërs na de aanvankelijk vreedzame (en sympathie ogende) protesten nu agressief worden. Daar waar Nederland bol staat van de hulpinstanties voor psychisch leed zijn de sinds decennia slapeloze nachten van boerengezinnen ‘collateral damage’.
 
Reageren? Mail ons, of reageer via TwitterFacebook of Linkedin.
 
Ook een bijdrage schrijven voor De Dikke Blauwe? Klik dan hier.

Steeds meer in het nauw gedreven richten boeren hun agressie nu nog op de nationale en provinciale overheden. Maar hoe lang duurt het voordat een trekker de deur van Milieudefensie eruit rijdt? Of een lading mest leegt voor de poort van Natuurmonumenten? En dat ondanks hun claim MET de boeren te willen en werken en niet TEGEN ze (dat claimen politiek en overheid ook en toch groeit de boosheid). Boeren weten heel goed dat de milieupartijen (PVDD, D66, Groen Links) in de Tweede Kamer onder zware lobby staan van ‘goede (natuur) doelen’ om steeds meer  (stikstof) regels af te roepen.

Wat is wijsheid voor de natuur-nonprofits? Hopen dat de boerenstorm alleen huishoudt op het Binnenhof en voor Provinciehuizen en even muisstil blijven zitten? Of dit moment aangrijpen om juist nu als milieu-ngo’s een campagne te lanceren waarin nu eens geen geld wordt geworven voor ‘de natuur’, maar wordt opgeroepen met goede raad & daad te komen om boerengezinnen te helpen aan een andere, nieuwe toekomst?

Een persfoto met handenschudders van beide partijen bij de ondertekening van een convenant kan een iconisch beeld worden voor een vreedzame, grote transitie die er links of rechtsom toch aankomt.


PS: volgende week (24 oktober) verschijnt er geen DDB Journaal i.v.m. het korte herfstreces. Vanaf donderdag 31 oktober kunt u weer wekelijks een Journaal in uw mailbox verwachten.

 
Reageren? Mail ons, of reageer via TwitterFacebook of Linkedin.
 
Ook een bijdrage schrijven voor De Dikke Blauwe? Klik dan hier.
gerelateerde items