Toon alles (3)
Edwin Venema

Civil Power

22 maart 2018, 06:06
Wij lieten u vorige week nog aan een klif hangen: DDB’s uitgever Lenthe zou komen met een 'belangrijke mededeling'. En we lieten u achter met de constatering dat onze onvoorstelbaar levendige civil society een soort confettibom van particuliere initiatieven voor vele goede zaken is. De sterkte van die diversiteit is tevens ook een zwakte als het gaat om kennisdeling en opschaling van goede oplossingen voor grote, complexe noden waarvoor samenwerking nodig is tussen fondsen/filantropen, ngo’s, bedrijven, overheden en wetenschappers…
Om de kracht van onze civil society beter in kaart te brengen en te etaleren, lanceert Lenthe een nieuw jaarlijks forum voor leiders uit de filantropie, bedrijfsleven, overheid, wetenschap en pers onder de naam ‘Civil Power’. Dit live evenement moet een meeting of minds worden - een maatschappelijke variant van het economische Davos-forum - waar kennismaking en debat centraal staan. Civil Power 2018 vindt voor de eerste keer plaats op 22 november in De Balie in Amsterdam en zal onder leiding staan van de bekende journalist/publicist Jeroen Smit.
Lenthe-eigenaar en aanjager Don Akkermans, bekend als organisator van voorheen het Nationale Cultuurbal en Civil Society Congres, laat weten dat de komende weken en maanden meer bekend zal worden gemaakt over thema, deelnemers en programmacommissie, die achter de schermen al volop bezig is met de pioniers-editie van wat een jaarlijks terugkerend evenement moet worden.
Eén onderdeel van het programma is al wel bekend: de presentatie van de nieuwe jaargids De Dikke Blauwe (nummer 5 alweer) en bekendmaking van de nieuwe influential-ranglijst DDB100 worden in Civil Power geïncorporeerd.
Noteert u dus vast: 22 november. Via de Dikke Blauwe, The Fundraiser en andere media zullen we u op de hoogte houden. En ja, dat is alweer een klifhanger.

♦ps: wij wensen Renée Steenbergen en haar redactieteam een mooie start van DDB's splinternieuwe collega-uitgave The Fundraiser, waarvan het eerste gedrukte nummer vanmiddag feestelijk wordt gepresenteerd in Lenthe's Mediahuis van de Filantropie in Amsterdam: klik hier 
 
Wilt u deelnemen aan Civil Power 2018? Klik dan hier.
gerelateerde items