SUN Nederland zet gemeenten op spoor particuliere initiatieven

31 januari 2024
Artikel | | Nieuwsflits

‘Gemeenten alleen zijn niet in staat om financiële problemen van inwoners op te vangen.’ Dat zegt Nathalie Boerebach, directeur van Stichting Urgente Noden (SUN) Nederland. Deze stichting is werkzaam in de filantropie en bestaat dit jaar 110 jaar. ‘Door samen te werken met particuliere initiatieven kunnen gemeenten in Nederland hun inwoners met urgente noden beter ondersteunen.’
‘Om alle inwoners te bereiken en te ondersteunen als zij financiële problemen hebben, wordt het hoog tijd dat álle gemeenten gaan samenwerken met particuliere initiatieven op dit terrein. Het is anno 2024 een illusie te denken dat alleen de overheid voor dé oplossing bij alle financiële problemen zou kunnen zorgen’, aldus Boerebach.
‘Want daarvoor is simpelweg het aantal mensen dat in Nederland leeft met urgente noden, armoede of schulden te hoog en het bereik van overheidsinstanties onder die inwoners te laag. Om nog maar te zwijgen over het groeiend wantrouwen onder mensen richting de overheid’. SUN Nederland – een particulier initiatief gesteund door vermogensfondsen – is de ontwikkelorganisatie van de tientallen SUN-noodhulp bureaus, actief in meer dan honderd Nederlandse gemeenten.