Serious Request: met € 7,5 mln een aanzienlijk hogere opbrengst

25 december 2023
Artikel | | Nieuwsflits

De inzamelingsactie Serious Request editie 2023 bracht fors meer op dan vorig jaar. Ultimo 2022 stond de teller op €2,3 mln. Het ingezamelde geld gaat naar de stichting ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Het betreft een aandoening die leidt tot onvoldoende of niet functioneren van spieren. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm.
In de afgelopen zes jaar was de opbrengst van de inzamelingsactie niet zo hoog. Twee uur vóór het einde van de actie stond de teller nog op € 5,9 mln. Dit betekent dat in de laatste uren nog ruim € 1,5 mln is gedoneerd. Het Glazen Huis stond dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen. DJ’s Barend van Deelen (PowNed), Sophie Hijlkema (AVROTROS) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV) zaten daar sinds maandag 18 december opgesloten.
De stichting ALS zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van de dodelijke spier- en zenuwziekte. Bij ALS is iets mis met de zenuwbanen die de verbinding vormen tussen hersenen en spieren.