Toon alles (1)

Paspoort Waddenvereniging: Samen zorgen dat de Waddenzee een uniek icoon blijft

10 augustus 2017, 00:00
Waddenvereniging: samen zorgen dat de Waddenzee een uniek icoon blijft
Waddenvereniging: samen zorgen dat de Waddenzee een uniek icoon blijft
De Waddenvereniging is de landelijke organisatie van waddenliefhebbers die zich inzet voor bescherming en behoud van het waddengebied.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
De Waddenzee is het grootste intergetijdengebied ter wereld. Sinds haar oprichting in 1965 is de Waddenvereniging de hoeder en kenner van het gebied. We strijden voor het behoud van de unieke natuur en het open landschap, we initiëren projecten die de Waddenzee rijker maken, we verbinden de vergadertafel met de praktijk en gidsen jaarlijks duizenden bezoekers over de drooggevallen wadplaten. De Waddenzee is Nederlands enige natuurgebied met werelderfgoedstatus en de Waddenvereniging doet er alles aan dat de Waddenzee die status houdt.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
De Waddenvereniging zoekt steun bij mensen en organisaties die kunnen bijdragen aan haar doelen en projecten. Er zijn verschillende manieren van samenwerken mogelijk, van een eenmalige donatie of joint promotion tot een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst. Zo zoekt de Waddenvereniging met name steun meer kinderen het wad te laten beleven, in de klas en op het wad.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
  • Samen met de eilandbewoners zorgden we voor een meerderheid in de Tweede Kamer voor een strengere Mijnbouwwet voor de Wadden
  • Een mijlpaal: de Overheid kiest voor een verbeterdoelstelling van de troebele Eems-Dollard
  • De Vismigratierivier krijgt het groene licht van de Provinciale Staten en de formele procedures zijn succesvol afgerond, de aanbesteding begint
 
Concrete plannen/projecten:
  • De natuur en het open landschap van de Waddenzee moeten beschermd en verbeterd worden. De Waddenvereniging zet zich actief in voor goed beheer en wil één beheerder voor Unesco Werelderfgoed Waddenzee
  • De titel Werelderfgoed Waddenzee is een wereldwijde onderscheiding en een kroon op het werk van de Waddenvereniging. Tijdens bijzondere excursies ervaren zoveel mogelijk mensen de rust, ruimte en natuur van het werelderfgoed.
  • Er is een hele wereld te ontdekken….

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
John de Vries: devries@waddenvereniging.nl.

DDB Profiel

Opgericht
1965
Doelstelling
De Waddenvereniging streeft naar behoud, herstel en goed beheer van het waddengebied. Voor huidige en toekomstige generaties.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
32.699 leden en 6.063 donateurs
Vrijwilligers
100
Medewerkers
22
Adres
Postbus 90 8860 AB Harlingen
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij
Oprichter
Kees Wevers
Voorzitter
Kim van Nieuwaal
Directeur
Arjan Berkhuysen
Telefoonnummer
0517-493693
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee
KvK
40000475
Bank / IBAN
NL83 RABO 0342 4256 33
gerelateerde items