Toon alles (2)

Roline de Wilde van het Centraal Bureau Fondsenwerving

1 augustus 2017, 00:00

DDB Paspoort

Roline Wilde, de
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Directeur
Bij
De Kindertelefoon, Stichting
Sinds
2019


Doneert privé
Diverse goede doelen in verschillende sectoren (natuur, mensenrechten en ontwikkelingswerk).
Als toezichthouder dient u uiteraard een neutrale positie in te nemen t.a.v. specifeke goede doelen/Erkenninghouders, maar wat is in het algemeen uw persoonlijke, maatschappelijke missie als directeur van CBF?
Goede doelen zijn onmisbaar in onze maatschappij. Ik vind het mooi om te zien hoe veelkleurig en veelvormig de sector is. Wat ik belangrijk vind, is dat elk goed doel streeft naar een zo groot mogelijke maatschappelijke impact. Welk probleem wil je helpen oplossen? Hoe draagt jouw organisatie daar concreet aan bij? Hoe meet je dat en hoe stuur je bij? Onze leefwereld verandert voortdurend en het is cruciaal dat goede doelenorganisaties hierin meebewegen om hun meerwaarde voor de maatschappij te behouden. Ik vind het jn dat ik als directeur van het CBF vanuit onze reflectierol kan bijdragen aan de verdere professionalisering van de sector.’
 
Wat zegt u tegen bestuurders van goede doelen die twijfelen of ze een erkenning aanvragen?
Onze sector drijft op emotie. Het is cruciaal dat donateurs met een gerust hart kunnen geven aan hun favoriete goede doel. Door een erkenning laat je zien dat je voldoet aan strenge kwaliteitseisen waar je je onafhankelijk op hebt laten toetsen. Je hebt je zaken op orde, je doet wat je belooft te doen en je legt hierover in heldere bewoordingen verantwoording af. De erkenning is voor iedereen toegankelijk. De eisen en de kosten zijn afgestemd op de grootte van je organisatie en je wordt gestimuleerd om je verder te ontwikkelen. Twijfel dus niet langer en vraag de erkenning aan!
 
gerelateerde items