Toon alles (1)

Paspoort Amber Alert

15 juli 2015, 19:21
Paspoort Amber Alert
Paspoort Amber Alert
Het komt u vast bekend voor. U bent uw kinderen of kleinkinderen op het strand kwijtgeraakt en de blinde angst slaat u om het hart. Maar wat nu als ze niet al spelend teruggehuppeld komen?

Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
De eerste uren na een ontvoering zijn cruciaal. Hoe langer de kinderen in handen van hun ontvoerder blijven, hoe groter de kans dat ze dood teruggevonden worden. Wanneer de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt, verandert het hele land met behulp van AMBER Alert in één grote opsporingsposter.

Zo worden er reclameschermen, snelwegborden, apps, SMS en email ingezet. Kinderontvoerders stoppen echter niet bij de grens. Daarom werd AMBER Alert Europe in leven geroepen, om uw kinderen en kleinkinderen ook in het buitenland te beschermen.

Op deze manieren kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Met uw financiële hulp kunnen we ervoor zorgen dat uw kind, kleinkind, nichtje of buurjongen weer veilig terug thuis komt. Dit kan door middel van een eenmalige gift. Major donors kunnen er ook voor kiezen een concreet AMBER Alert-project te steunen. Op die manier speelt u een directe rol in het redden van kinderlevens.
 

AMBER Alert Local!Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Dankzij het uitsturen van drie AMBER Alerts en het onder de aandacht brengen van 135 urgente landelijke kindervermissingen zijn deze kinderen weer terecht. 

Concrete plannen/ projecten:
AMBER Alert Local: 
Bij een kindervermissing is het belangrijk om eerst grondig te gaan zoeken in eigen regio. Door buurtbewoners op de hoogte te houden, kunnen zij een helpende hand bieden.
Euregionale project: Een initiatief in de Euregio Maas-Rijn dat ervoor moet zorgen dat als er een kind vermist raakt vlakbij de grens, dit ook aan de andere kant van de grens geweten is.

Besteed aan doelstelling in 2014:
€ 350.000

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Linda van Oppen, Relatiebeheerder AMBER Alert Europe, T. +31 (0)46 436 2100, e-mail info@amberalert.eu

DDB Profiel

Opgericht
November 2008
Doelstelling
Het redden van kin- derlevens door het inzetten van het AMBER Alert-systeem als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind direct gevaar loopt.
Actief in
Nederland en Europa
Leden en Donateurs
Meer dan 3 miljoen burgers
Vrijwilligers
10
Medewerkers
25
Adres
Peter Treckpoelstraat 4 6191 VK Beek
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
ANBI
Beneficiënt loterij
Neen
Oprichter
Frank Hoen
Telefoonnummer
+31 (0)46 436 2100
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Amber Alert
KvK
57040559
Bank / IBAN
NL 94 RABO 0162 4402 86
gerelateerde items