Notaris Saskia Laseur bekroond tot Legal Woman of the Year

26 november 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Haar bekroning tot Legal Woman of the Year is een erkenning voor haar buitengewone bijdrage aan diversiteit, inclusie en gelijkheid, zowel binnen als buiten Van Doorne, aldus het kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten op zijn website:
‘Al 32 jaar heeft Saskia, als notaris en bestuurder, haar tomeloze energie en ongeëvenaarde toewijding ingezet voor verschillende juridische beroepsgroepen en maatschappelijke organisaties. Haar leiderschap, gekenmerkt door vakkundigheid en vrouwelijke kracht, heeft de normen voor excellentie in de juridische wereld opnieuw gedefinieerd.’
Op de website van de KNB zegt Laseur dat (kandidaat-)notarissen bij uitstek geschikt zijn om hun kennis en ervaring ook in te zetten voor nevenfuncties, bijvoorbeeld in de buurt waar je woont, op de school van je kinderen, bij een ANBI of anderszins:
‘Die instanties kunnen een notaris zo goed gebruiken. Wij weten hoe je een volmacht geeft, hoe toezichthouders zich tot elkaar verhouden, hoe statuten moeten worden opgesteld. Als je ‘‘ja’’ zegt tegen zo’n nevenfunctie kun je zoveel toevoegen. Het kost iets meer tijd, maar je krijgt er veel energie van terug.’ Laseur zit onder meer in de Raad van Advies van Stichting Intern Toezicht Goede Doelen (ITGD), samen met Alexander Rinnooy Kan en Winnie Sorgdrager. 
Als Legal Woman zal Laseur in de komende tijd tijdens verschillende gelegenheden spreken voor de stichting Legal Woman – organisator van de verkiezing. Daarnaast maakt zij in 2024 deel uit van de jury die bepaalt wie het vrouwelijk talent wordt van 2024.