Meld je nu aan voor Corporate Power! Beleef het event op 30 mei in Circle Amsterdam

'Positive impact journey'
'Positive impact journey'
9 maart 2023

Hoe kunnen bedrijven en bedrijfsfondsen elkaar substantieel en duurzaam beïnvloeden op hun gezamenlijke ‘positive impact journey’? Deze vraag staat centraal tijdens Corporate Power op dinsdag 30 mei 2023 in Circl Amsterdam.



Bedrijfsfilantropie & maatschappelijke impact

Bedrijfsfilantropie is een factor van betekenis. Volgens het Centrum voor Filantropische Studies van de VU in Amsterdam kwam vorig jaar het grootste deel van het jaarlijkse geefgeld van bedrijven: namelijk € 2,2 mrd, ofwel 39 %. Met het groeiend aantal bedrijfsfondsen en hun toenemende zichtbaarheid in de wereld van filantropie, rijzen er ook vragen over hun functioneren. Tegelijkertijd worden onder druk van politiek en stakeholders steeds hogere eisen gesteld aan de sociale en ecologische voetafdruk van bedrijven.

Aantrekken en afstoten

Tijdens Corporate Power 2023 staat de relatie tussen bedrijven en hun corporate social investments, waaronder bedrijfsfondsen, centraal. Deze kunnen fungeren als moreel kompas van de onderneming. Zij hebben vaak meer ruimte om te experimenteren, te onderzoeken, langetermijnvisies te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan met NGO’s. In de praktijk is er echter vaak een dynamiek van aantrekken en afstoten. Tijdens Corporate Power nemen we bedrijfsdoelstellingen en sociale missies onder de loep en onderzoeken we hoe beiden kunnen versnellen op de gezamenlijke 'positive impact journey'.

Volledige programma binnenkort bekendgemaakt

Special guests!

Speciale gasten tijdens Corporate Power zijn Melissa A. Berman (President en CEO) en Alejandro Alvarez von Gustedt (Vice President Europe) van Rockefeller Philanthropy Advisors. Rockefeller Philanthropy Advisors adviseert donateurs op het gebied van innovatieve en effectieve vormen van filantropie. Met kantoren in New York, San Francisco, Chicago, Lagos en Londen beheert en faciliteert de organisatie jaarlijks meer dan 400 miljoen dollar aan giften in meer dan 70 landen. Berman en von Gustedt zullen de conferentie afsluiten met een statement in reactie op de vraag: draagt ​​bedrijfsfilantropie werkelijk bij aan de positieve maatschappelijke impact van bedrijven, of leidt het af van het serieus nemen van social corporate responsibility?