Nieuwe ‘datingsite’ koppelt goede doelen en fondsen

5 oktober 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Steeds meer Nederlanders zetten zich in voor goede doelen en maatschappelijke impact. Dat gaat niet vanzelf: er is bijvoorbeeld behoefte aan financiering. Het nieuwe online platform FindNFund brengt beide partijen bij elkaar. Het platform bevat een uitgebreide database. Goede doelen en fondsen kunnen elkaar zo beter vinden. Men kan financiële aanvragen en beheren.
De zoekfunctie van dit ‘Booking.com’ voor goede doelen en fondsen is AI-gedreven. Volgens de oprichters komen langs deze weg tientallen miljoenen extra beschikbaar voor goede doelen. Goede doelen en fondsen vinden elkaar in een oogwenk via een open zoekdatabase. Ook het aanvraagproces verloopt via het platform. Goede doelen zien snel of hun aanvraag kans maakt.
Het platform is ontwikkeld met medewerking van enkele goede doelen en fondsen, waaronder het VSB Fonds. Door de fondsenwerving eenvoudiger te maken komt meer ruimte vrij voor impact maken. Het platform is kosteloos te gebruiken door zowel finders als funders. Het investeringsgeld in het platform is afkomstig van een familiefonds.
Volgens de Monitor online platformen van het CBS hebben websites die bemiddelen in de uitwisseling van goederen, diensten of informatie in korte tijd een belangrijke plaats verworven in de economie en de maatschappij. Denk aan Airbnb, Uber of Marktplaats. Ze hebben de manier waarop Nederlanders werken, communiceren en boodschappen doen sterk veranderd.