Gezelschap Filantropie zet schijnwerper op duurzaamheid

20 februari 2024
Artikel | | Nieuwsflits

AMSTERDAM – Het gezelschap voor de Filantropie organiseert op donderdagmiddag 6 juni een seminar over actuele ontwikkelingen in de filantropie. Plaats van handeling: het Planetarium in Amsterdam. Save the date! Het definitieve programma en mogelijkheden om zich aan te melden volgen eind maart.
Het seminar zet in op een duurzame businesscase in de wereld van goed doen met bijdragen en aansprekende voorbeelden van onder anderen Lucas Meijs, hoogleraar Volunteering Civil Society and Business aan de Rotterdam School of Management, Marcus Looijenga, partner ESG bij assurance- en advieskantoor PwC Nederland en Albert Don financieel specialist bij Stichting Woord en Daad.
Het Gezelschap voor de Filantropie wil gestalte geven aan kennisbundeling en dienstverlening. Initiatiefnemers zijn Jan Snoei en Pieter Alblas van WITh Accountants. Dit kantoor richt zich uitsluitend op ideële organisaties.
Het seminar is vooral bedoeld voor bestuurders, directeuren, managers, toezichthouders, leidinggevenden en controllers van ideële non-profitorganisaties. Het gaat om kennisdelen, leren, elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken door elkaars verhalen. ‘Door een spiegel de eigen organisatie fris bezien.’ De oogst van het seminar wordt later vastgelegd in een publicatie.