Toon alles (1)
Kirsten Karmiggelt

Forumlid Tom Oostrom

1 januari 2017, 00:00

DDB Paspoort

Tom Oostrom
Burgerlijke staat
Samenwonend
Functie
Directeur
Sinds
2010


Doneert privé
Structureel aan Unicef en Nierstichting en incidenteel aan meerdere andere goede doelen en fondswervende acties van vrienden/familie.
Maatschappelijke nevenfuncties
- Voorzitter Neo Kidney Foundation - Lid Council International Federation of Kidney Foundations - Lid Management Committee European Kidney Health Alliance - Vice-voorzitter NPHF, Federatie voor Gezondheid - Lid bestuur Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) - Voorzitter Raad van Toezicht RegMed XB - Voorzitter Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) - Lid regiegroep topsector Life Science & Health
Mijn persoonlijke maatschappelijke missie/visie/credo  
Dromen, durven, doen
 
Als ik zelf een fonds/organisatie of beweging zou oprichten, dan          
zou ik het hetzelfde doen als nu. Zie tekst hierna.
 
Als ik als verlicht despoot één ding mocht veranderen in Het Land van Goed Doen, dan
Er is de afgelopen jaren veel ten goede veranderd. Bij gezondheidsfondsen zie je een veranderende rol optreden, een herontdekking van hun WHY. Gezondheidsfondsen zijn proactiever op die onderwerpen waar verbetering voor patiënten en burgers nodig is, maar wat andere partijen laten liggen. Daarin ligt de specifieke rol voor fondsen. Maar dit mag wat mij betreft nog steviger. Wat ik zou willen is dat er bij alle goede doelen het besef leeft dat onze middelen beperkt zijn en onze ambities groot, en dat dit de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om goed na te denken waar het geld aan wordt uitgegeven. Die houding kan kritischer. Daarnaast vind ik dat goede doelen bij uitstek organisaties zijn die meer risico zouden moeten nemen om grote veranderingen voor elkaar te krijgen. Uiteraard op voorwaarde dat het de doelgroep verder helpt.
 
gerelateerde items