Toon alles (1)

Paspoort KNGF Geleidehonden

27 september 2016, 12:26
Paspoort KNGF Geleidehonden
Paspoort KNGF Geleidehonden

Onze professioneel opgeleide honden helpen mensen met een beperking of stoornis om het maximale uit hun leven te halen.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
KNGF Geleidehonden is een maatschappelijke organisatie die met passie werkt aan het bevorderen van de zelfstandigheid en de vrijheid van mensen met een beperking of stoornis. Wij doen dit door het fokken, trainen en ter beschikking stellen van professioneel opgeleide honden. De thema’s voor de komende jaren zijn de uitbreiding van onze dienstverlening met meerdere typen honden en het uitbouwen van KNGF Campus, ons kennis- en innovatiecentrum op het gebied van hond en handicap.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Voor de verschillende hondenopleidingen is ‘studiegeld’ nodig. Daarnaast vragen wij steun voor onze projecten over innovatie, onderzoek, technologie en mobiliteit. Mocht u geïnteresseerd zijn in hoe u onze organisatie kunt helpen, dan nodigen wij u van harte uit voor een kennismaking met ons en een rondleiding op de geleidehondenschool. Een afspraak op een andere locatie is ook mogelijk.
 
(Geefmogelijkheden):

  • Eenmalige of periodieke schenking, eventueel gekoppeld aan een specifiek project
  • Studiegeld voor de opleiding van onze honden – vanaf € 5.000 met bepaalde privileges zoals meedenken over de naam en het bijwonen van een demonstratie na de opleiding
  • Oprichting Fonds op Naam
  • Opname van KNGF Geleidehonden in het testament

Dit is een mooie casus van hoe wij samenwerken met major donors:
Als u de volledige opleiding van een blindengeleidehond van € 35.000 financiert, kunt u meedenken over de naam, de pup ontmoeten en wordt u op de hoogte gehouden. Eerst hoort u meer over de vorderingen en belevenissen van ‘uw’ hond vanuit het pleeggezin en later vanuit het opleidingscentrum. U mag tot slot meelopen met de training, een demonstratie bijwonen van ‘uw’ hond en zelf met een geleidehondsimulator lopen. Als afsluiting volgt een verslag van de baas over zijn/haar hond.

Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Honderden mensen bijgestaan in het verhogen van mobiliteit en vrijheid. Ook zijn 151 honden opgeleid tot blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond.
 
Concrete plannen/projecten:
Meer typen honden opleiden voor meer mensen, ons kennis- en innovatiecentrum voor hond en handicap, KNGF Campus,  uitbouwen, verder uitrollen pilot medische detectiehonden en onderzoeken van technologische mogelijkheden om hulpmiddelen zoals een robotvariant te ontwikkelen als aanvulling op zorghonden. 

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Ellen Greve (directeur), e.greve@geleidehond.nl, Remke Martens (schenken), r.martens@geleidehond.nl of Patricia Elings (nalaten) p.elings@geleidehond.nl. Telefonisch contact is ook mogelijk via telefoon 020-4969333.

DDB Profiel

Opgericht
1935
Doelstelling
De kwaliteit van leven en zelfstandigheid van mensen met een beperking bevorderen door de inzet van professioneel opgeleide honden.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
50.000
Vrijwilligers
1.000+
Medewerkers
79 fte
Adres
Amsteldijk Noord 42 1184TD Amstelveen
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF, IDGF, ISO-keurmerk 9001 en NEN-EN 15224
Voorzitter
De heer mr. M.E. Amson
Directeur
Mevrouw mr. E.C. Greve
Telefoonnummer
020-4969333
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds
KvK
41200230
Bank / IBAN
NL81INGB0000275400

gerelateerde items