Toekomstagenda voor fondsen valt ook internationaal goed

12 oktober 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Deze maand is de internationale versie verschenen van het handboek van filantropie-expert Rien van Gendt. Het boek is gepresenteerd in het Europees Parlement. Dankzij bijdragen van de Compagnia di San Paolo (Turijn) en de European Cultural Foundation (Amsterdam) is sprake van open source publishing (zien onderstaande link). In vertaling luidt de titel: Philanthropy back tot the future. Shaping a future agenda.
Zoals bekend richt het boek zich op iedereen die wil samenwerken met fondsen en ‘de filantropie’ beter wil begrijpen: consultants, private bankers, investment managers, beleidsmakers, ondernemers en journalisten. De auteur biedt een ‘framework’dat voor fondsen kan dienen als houvast om een continu proces van reflectie in gang te zetten.
Het handboek is onlangs lovend besproken in het gezaghebbende filantropiemagazine Alliance. Het boek brengt Van Gendts langjarige trackrecord in de filantropie samen met een visie op de toekomst van deze sector, aldus Michael Seberich. De recensent verzucht dat hij lange tijd niet zo’n alomvattende inzet heeft gelezen inzake missie-gerelateerd investeren, impact investing en zelfs shareholder activisme.
De recensie in het blad Alliance is terug te lezen via de tweede link onder dit artikel. De Nederlandstalige uitgave is verschenen bij Walburg Pers.  

Click here to download the free version of my book: Philanthropy back to the drawing board
https://www.alliancemagazine.org/blog/book-review-philanthropy-back-to-the-drawing-board-shaping-a-future-agenda/