Online collegereeks Duurzaamheid: Management en Rapportage

30 januari 2023
Achtergrond | | Opleidingen

De Business School van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een online collegereeks aan ter verdieping van kennis over duurzaamheid en langetermijn waardecreatie inzake economische, milieu- en sociale aspecten. Meer info: www.rug.nl/ugbs-duurzaamondernemen.

De collegereeks start op 9 maart en bevat zes colleges (twaalf modules) onder leiding van de hoogleraren Nancy Kamps-Roeland en Dick de Waard. Daarnaast zijn er gastsprekers uit wetenschap en praktijk. Van strategie en inbedding in governance tot risicomanagement en operationele processen in het licht van actuele wet- en regelgeving.

Ook professionals in de filantropie worden geconfronteerd met duurzaamheidsvraagstukken. Duurzaam ondernemen en daarover transparant zijn is pure noodzaak geworden. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen rondom wetgeving over duurzaamheid en transparantie snel. Zo is de impactvolle groene richtlijn uit Brussel – de Corporate Sustainability Reporting Directive – inmiddels een feit. De eerste standaarden zijn gepubliceerd.