Jeff Bezos haalt Elon Musk in als rijkste persoon op aarde

6 maart 2024
Artikel | | Nieuwsflits

Elon Musk is niet meer de rijkste persoon op aarde. De Tesla-baas moet die toppositie afstaan aan Jeff Bezos, oprichter van webwinkelconcern Amazon, zo meldt het ANP. Bezos is dankzij de gestegen waarde van Amazon-aandelen goed voor een vermogen van $ 200,3 mrd dollar (€184,6 miljard), berekende persbureau Bloomberg in zijn zogenoemde Billionaires Index. Musk, die ook ruimtevaartbedrijf SpaceX leidt, moet het na een waardedaling van Tesla-aandelen stellen met een vermogen van $ 197,7 mrd.



Elon Musk is niet meer de rijkste persoon op aarde. De Tesla-baas moet die toppositie afstaan aan Jeff Bezos, oprichter van webwinkelconcern Amazon, zo meldt het ANP.  Bezos is dankzij de gestegen waarde van Amazon-aandelen goed voor een vermogen van $ 200,3 mrd dollar (€184,6 miljard), berekende  persbureau Bloomberg in zijn zogenoemde Billionaires Index. Musk, die ook ruimtevaartbedrijf SpaceX leidt, moet het na een waardedaling van Tesla-aandelen stellen met een vermogen van $ 197,7 mrd.
De zestigjarige Bezos, die een belang van negen procent heeft in Amazon, stond al eens eerder te boek als rijkste persoon ter wereld. De laatste keer dat hij bovenaan stond in het rijkenlijstje was in 2021. Amazon is al ruim een jaar bezig met een opmars op de beurs. Sinds eind 2022 is de waarde van de aandelen van het tech-concernverdubbeld.
Bij Tesla is sprake van een omgekeerde beweging. Onder meer door zorgen over toenemende concurrentie van goedkopere merken voor elektrische auto's, is het bedrijf vijftig procent minder waard dan tijdens de piek in 2021. Daarnaast wordt een beloningspakket voor Musk mogelijk geblokkeerd door de rechter.