Wie staan er in de DDB 100: gooit Franck Erkens hoge ogen?

ITGD-voorzitter Franck Erkens.
ITGD-voorzitter Franck Erkens.
30 oktober 2023
Artikel | | Nieuwsflits

Hij is voorzitter doelen van de stichting Intern Toezicht Goede Doelen (ITGD), een club die min of meer boven de partijen staat.  ‘Goede doelen streven naar concrete, impactvolle resultaten’, zei hij onlangs nog op dit filantropie platform. ‘En daarover kunnen ze op elk moment en aan iedereen verantwoording afleggen.’ ITGD – platform én netwerk – kan hier ondersteuning bieden want intern toezicht kan altijd beter.  

Franck Erkens is Mr. ITGD. Het rollenspel van interne toezichthouders op goede doelen is complex, weet hij. ‘Ze houden toezicht op het reilen en zeilen van de organisaties, zijn werkgever van de bestuurder, adviseur én stellen hun netwerk ter beschikking.’

Permanente professionalisering

Je kunt Erkens midden in de nacht wakker maken en hij somt moeiteloos een handvol redenen op om te investeren in good governance.  Permanente professionalisering zet hij bovenaan zijn lijstje. Daarna volgen al snel opleiding en ontwikkeling, normen en best practice.  

De top 10 van de DDB 100 wordt bekend gemaakt tijdens het Civil Power event op 28 november in Amsterdam. Dit jaar is er ook een top 10 Dienstverleners (finance & governance, tax & legal). Beide lijsten worden gepubliceerd in de major donor editie van het DDB-magazine dat medio december verschijnt.