FIN-voorzitter kandidaat voor bestuursfunctie Europese koepel

20 maart 2024
Artikel | | Nieuwsflits

Ronald van der Giessen, voorzitter van de Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN) is kandidaat voor het bestuur van Philea – de Europese koepelorganisatie voor filantropie. De leden van Philea, onder wie ook FIN-leden, kunnen nog tot 5 april stemmen. Van der Giessen geldt als zeer ervaren bestuurder in de filantropie. Hij heeft een grote kennis van de sector.
Het gaat om een positie bedoeld voor een vertegenwoordiger uit de ‘philanthropy infrastructure organisations’. Dat zijn nationale brancheorganisaties zoals de FIN. Er is één tegenkandidaat: de Ierse Éilis Murray, ceo van Philanthropy Ireland uit Dublin, een onafhankelijke instantie die de filantropie vertegenwoordigt in Ierland.
Over het belang van internationale samenwerking zegt Van der Giessen: ‘Samen staan we sterk in Europa. Alleen met een krachtige gezamenlijke stem kunnen we ons laten horen bij alle wetgeving afkomstig uit Brussel. Aldus kunnen we ruimte voor filantropie behouden.’
Van der Giessen heeft zijn sporen verdiend in besturen van het EFC, de voorganger van Philea, en van The Hague Club, de vereniging van Europese fondsdirecteuren. Als voorzitter van de FIN gaat hij over circa 350 vermogensfondsen en corporate foundations.