VU-ECSP Masterclass Besturen van Filantropische Fondsen

4 juli 2016, 12:00
VU-ECSP Masterclass Besturen van Filantropische Fondsen
VU-ECSP Masterclass Besturen van Filantropische Fondsen
ECSP en het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit verzorgen tweemaal een gratis Masterclass 'Besturen van Filantropische Fondsen'. De Masterclass is gericht op vrijwilliger-bestuursleden en iedereen die overweegt in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. De eerste Masterclass vindt plaats op dinsdagavond 4 oktober op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De tweede Masterclass vindt plaats op dinsdagavond 11 oktober op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
 
Voor de toekomst van goed doen is het cruciaal de diversiteit en de deskundigheid binnen besturen van filantropische organisaties te bevorderen en op tijd voor goede opvolgers te zorgen. Deze Masterclass biedt u daarom de gelegenheid kennis te maken met de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen. De Masterclass is gericht op vrijwilliger-bestuursleden van filantropische fondsen en iedereen die overweegt om in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. De Masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Theo Schuyt van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit en Michiel de Wilde MBA, directeur van het ECSP.
 
Programma
Tijdens de Masterclass krijgt u in vogelvlucht een overzicht van de uitdagingen en verantwoordelijkheden waar bestuurders van filantropische fondsen mee worden geconfronteerd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
• de relatie tussen de overheid en filantropische fondsen
• goed bestuur en transparantie
• risicobeheer en financieel beleid
• strategie en impact
 
Datum en plaats
• 4 oktober 2016, 19-21 uur, Vrije Universiteit, Amsterdam
• 11 oktober 2016, 19-21 uur, Erasmus Universiteit Rotterdam
 
Klik hier om u in te schrijven.
gerelateerde items