SBF lanceert ‘Filantropiepoort’

19 maart 2014, 04:00
SBF lanceert ‘Filantropiepoort’
SBF lanceert ‘Filantropiepoort’
Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie lanceert op 9 april een nieuw initiatief: ‘Filantropiepoort’. Met een regelmatig terugkerend debatprogramma in het Haagse perscentrum Nieuwspoort wil SBF de maatschappelijke rol en betekenis van de filantropie in Nederland onder de aandacht te brengen van o.a. politici, beleidsmakers en major donors.

De eerste editie wordt op 9 april geopend door Fred Teeven (foto), staatssecretaris van Veiligheid & Justitie, het ministerie dat vanuit de overheid het dossier ‘filantropie’ coördineert. Beoogde gastsprekers zijn o.a. Arjan Plaisier, scriba van van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, en emeritus-hoogleraar en SER-kroonlid Leo Stevens.

Convenant
Tijdens het debat met deze sprekers en de aanwezige gasten worden visies uitgediept, met het oog op onder meer het convenant ‘Ruimte voor Geven, het adviesrapport van de Commissie De Jong (toezicht op ANBI’s) en het adviesrapport van de Commissie Van Dijkhuizen (giftenaftrek). 

De Dikke Blauwe
Voorafgaande aan de eerste editie van ‘Filantropiepoort’ houden Filanthropium-hoofdredacteuren Edwin Venema en Charles Groenhuijsen hun nieuw jaargids ‘De Dikke Blauwe’ (www.dedikkeblauwe.nl) ten doop. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan staatssecretaris Teeven.

Voor inschrijving: klik hier.
gerelateerde items