Profit en non profit ontmoeten elkaar tijdens Congres Maatschappelijk Ondernemen

14 april 2014, 04:00
Profit en non profit ontmoeten elkaar tijdens Congres Maatschappelijk Ondernemen
Profit en non profit ontmoeten elkaar tijdens Congres Maatschappelijk Ondernemen
Organisaties van of met vrijwilligers werken al lang, op beperkte schaal, samen met het bedrijfsleven en fondsen. Nu de relatie tussen de Nederlandse samenleving en overheid écht fundamenteel verandert, moeten de relaties met private partijen ook anders. Een ideale tijd dus voor profit en non profit om samen te ondernemen en samen de toekomst te verkennen op het Congres Maatschappelijk Ondernemen op 19 juni 2014 in Rotterdam, georganiseerd door Vereniging NOV, SMO, Gilde Nederland, de Rotterdam School of Management (RSM)en de Erasmus Centre for Strategic Philantrophy (ECSP). 

‘Organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke doelen zijn zich steeds sterker bewust dat zij binnen markten opereren’, meldt de organisatie van het congres. ‘Niet alleen markten van klanten en cliënten, maar ook markten van donoren, vrijwilligers en andere stakeholders. Op die markten kunnen zij zich alleen handhaven door te ondernemen, of zij zichzelf nu vrijwilligersorganisatie, maatschappelijke organisatie, profit organisatie of sociale onderneming noemen. Non profit wordt bedrijfsmatiger en profit wordt socialer. Termen als verdienmodellen en kostprijs worden aanvaardbaar en toepasbaar door de noodzaak om samen te werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Ook wordt duidelijk dat er verschillende oplossingen nodig zijn: one size does not fit all!’

Essentiële vragen 
Deze ontwikkeling levert vragen op voor vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties. Daarnaast zijn er ook vragen voor sociale ondernemingen en andere profit organisaties. Wat zijn de voorwaarden om in de toekomst succesvol te blijven als organisatie die zich inzet voor maatschappelijk doelen? Welke rol spelen bedrijfsleven, vermogensfondsen, vrijwilligers en andere burgers daarin? Welke nieuwe partnerschappen gaan zich ontwikkelen? Welke kansen zijn er voor de partijen met geld, personeel en middelen in de samenwerking met organisaties van vrijwilligers of met vrijwilligers? 
Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Congres Maatschappelijk Ondernemen op donderdag 19 juni 2014.

Aanmelden kan binnenkort.
gerelateerde items